Tradicinė Šiaulių regiono kūrėjų paroda

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Lietuvos dailininkų sąjungos Šiaulių dailininkų organizacijos pirmininkas Bronislovas Rudys akcentavo, kad jau antrus metus Šiaulių regiono kūrėjų paroda vyks dviejose erdvėse.

Penktadienį, birželio 16-ą dieną, Šiaulių dailės galerijoje atidaroma Šiaulių regiono kūrėjų vizualiojo meno paroda. Spaudos konferencijoje Lietuvos dailininkų sąjungos Šiaulių dailininkų organizacijos pirmininkas Bronislovas Rudys pristatė, kad jau yra užsiregistravę 33 parodoje dalyvausiantys menininkai, jie pristatys 53 darbus.

Organizacijos atstovas priminė, kad tokia paroda organizuojama kasmet pavasario pabaigoje – vasaros pradžioje, o pernai ji išplėtė ir savo erdves. Šįmet ši tradicija bus tęsiama. Šalia pagrindinės parodos Dailės galerijoje vyks satelitinė paroda Lietuvos dailininkų sąjungos galerijoje S_IN, čia savo grafikos darbus pristatys šiaulietis menininkas Vaidotas Janulis.

„Paroda kiekvienais metais darosi vis įdomesnė, atraktyvesnė. Anksčiau joje dalyvaudavo tik dailininkai. Vėliau atsirado fotografai, gabiausi tautodailininkai. Pasikeitus edukacinei situacijai, išnykus Menų fakultetui, dalis menininkų išsikraustė į regioną, tad paroda tapo regionine“, – komentavo B. Rudys.

Jis pranešė, kad parodoje savo darbus eksponuos menininkai iš Kuršėnų, Kelmės, Mažeikių, Radviliškio, Pakruojo.

„Parodoje dominuoja tapybos ir grafikos darbai, tačiau atsiranda videomeno, fotografijų, instaliacijų. Kasmet žiūrovas suintriguojamas. Tikimės, kad taip bus ir šįmet“, – žadėjo organizatorius.

Pagrindinės parodos atidarymas vyks 17 valandą, o S_IN galerijoje – 18.30 valandą.