Teatro dieną Šiauliuose karaliaus improvizacijos

Ingos PETRULAITIENĖS nuotr.
Kovo 27 dieną Šiauliuose bus minima Tarptautinė teatro diena.

Kovo 27-ąją, Tarptautinę teatro dieną, Šiaulių kultūros centras su teatro mėgėjais Šiauliuose organizuos įvairiausias improvizacines veiklas.

Šiaulių kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatras „Durys“ (meno vadovas Virginijus Dargis), Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“ (meno vadovė Lina Jankauskaitė-Peleckienė) ir Šiaulių menų mokyklos vaikų ir jaunimo teatro studija „Kompanija šauni“ (meno vadovai Dalė ir Virginijus Dargiai) nuo 17 valandos 30 minučių Vilniaus gatvės bulvare stebins improvizacijomis.

Šiaulių kultūros centre veiks improvizacijų dirbtuvės „Čia ir dabar“. Oranžinėje salėje renginio kuratoriai Dalė ir Virginijus Dargiai susirinkusiuosius kvies patirti teatrinius apšilimo pratimus, skatins išjungti savo „vidinį kritiką“ ir prisiminti savo „vidinį vaiką“.

Šventinę dieną užbaigs dokumentinio filmo „Tegu eina liepsnodami“ (režisierė Rasa Šimkutė, prodiuserė Inesa Kurklietytė) peržiūra, skirta teatro pedagogui Gediminui Šimkui atminti. Vienas įtakingiausių Klaipėdos teatrinės mokyklos įkūrėjų, charizmatiškas dėstytojas išugdė ne vieną talentingą kino ir teatro aktorių, režisierių.