Tarptautinis šokių čempionatas Radviliškyje

Kultūros centro nuotr.
Šokio studijos „Flamingas“ ugdytiniai iškovojo prizines vietas.
Kovo 12–13 dienomis Radviliškio miesto kultūros centre antrą kartą vyko Lietuvos šou ir šiuolaikinio šokio čempionatas, kuriame savo šokius pristatė geriausi šokėjai ir choreografai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus, Vilkaviškio, Šiaulių, Latvijos ir Estijos.

Scenoje buvo galima išvysti įvairaus amžiaus šokėjų atliekamas kompozicijas džiazinio, klasikinio, modernaus, disko, pop, hiphopo, house, šiuolaikinio šokio technikomis.

Taurėmis, medaliais bei diplomais apdovanoti visi finalinių varžybų dalyviai.

Radviliškio miesto kultūros centro choreografė Daina Svirskytė ne tik inicijavo čempionatą Radviliškyje, bet ir jos vadovaujamos šokio studijos „Flamingas“ ugdytiniai iškovojo prizines vietas įvairiose kategorijose.

Alytaus jaunimo centro šiuolaikinio šokio studija „Vakarė“ kartu su šokio studija „Aušrine“ į Alytų ir vėl išsivežė didžiąją „Lithuania Show Dance ir Contemporary Dance 2021 Grand Prix“ taurę. Čempionato nugalėtojams suteikiama galimybė atstovauti Lietuvai Europos ir pasaulio IDO „Show dance & Contemporary dance“ čempionatuose.

Šokėjų pasirodymus vertino kompetentinga komisija, turinti didelę patirtį šokio srityje bei teisėjaujant šokių varžybose ir čempionatuose Lietuvoje ir pasaulyje: Triina Utt (Estija), organizacijos „Make Art Estonia“ įkūrėja ir direktorė, North European (Talinas) čempionato organizatorė, Kęstutis Baranauskas (Lietuva), nacionalinės šokio asociacijos prezidentas, TV projektų choreografas bei dalyvis, IDO pasaulio hiphopo čempionas, oficialus Lietuvos atstovas IDO, Katerina Voropaj (Lietuva), šokėja, choreografė, TV projektų dalyvė ir nugalėtoja, Julija Latsone (Latvija), modernaus šokio asociacijos teisėja, choreografė, Judita Ludavičiūtė (Lietuva), daugkartinė „Lithuanian Show dance & Contemporary dance“ čempionė, IDO pasaulio čempionatų dalyvė, TV projektų ir tarptautinių renginių dalyvė, tarptautinio festivalio „Kalbame šokiu“ koordinatorė.