Šviesos istorijose – ryški šviesa

Šviesos istorijose – ryški šviesa

Šviesos istorijose – ryški šviesa

Šiaulių universiteto Dailės galerijoje iki sausio 28 dienos veikia vilnietės tapytojos Giedrės Riškutės darbų paroda „Šviesos istorijos“.

Eksponuojami tapybos darbai iš tolo švyti ryškiomis spalvomis, ypač raudona. Spalvos tarsi atskleidžia ne tik tapybos, bet ir žmogaus vidinę šviesą, gerą emociją.

G. Riškutės paveiksluose žmogaus vidus atspindimas per abstrakčią gamtos išvaizdą – tik gerai įsižiūrėjus į vieną ar kitą tapybos darbą tarsi matyti atskiros detalės – horizontas, jūra, saulė ir t. t.

Dailės galerijos direktoriaus Kornelijaus Užuoto teigimu, visa ekspozicija sudėliota ne bet kaip, o rimtai apgalvojus kiekvieno kūrinio vietą.

„Jei visi kūriniai teisingai sudėti, suderinti vienas su kitu, jie kartu paėmus tarsi sudaro vieną visumą, vieną šviesos istoriją, – sakė K. Užuotas. – Tačiau kiekvienas darbas – atskiros šviesos istorijos.“

„Šiaulių krašto“ inf.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

DETALĖS: Eksponuojamuose tapybos darbuose  abstrakčios detalės – taškai, brūkšneliai, dėmės ir įtrūkimai – įsižiūrėjus – gamtos detalės.

EMOCIJA: Tapytojos Giedrės Riškutės kūryboje tarsi atsispindi jos pačios vidinės ir išorinės būsenos – su teigiama emocija.