Šventė „Akmenės smuikelis“ praėjo su trenksmu

Ksenijos ROHACHOVOS nuotr.
Šventės atgarsiai: dainos, šokiai, smagios kalbos ir puiki nuotaika.
Po dvejų metų pertraukos Akmenės gamtos ir kultūros parke vyko visų ilgai laukta šventė „Akmenės smuikelis“. Ilgamečiai kolektyvų vadovai drauge su jaunąja Akmenės krašto karta sukūrė nuostabų renginį.

Šiais metais renginį vedė šmaikščioji Violeta Mičiulienė, ji žiūrovus įtraukė į nuotaikingą šventės sūkurį, nepaliko nė vieno žiūrovo be šypsenos. Tradiciškai šurmuliavo prekybinė mugė, o mažuosius šventės dalyvius linksmino „Pramogos Jūsų vaikams“ animatoriai.

Šventėje skambėjo ne vien muzika ir dainos, bet netrūko ir sportinių veiklų. Pirmoje dienos pusėje vyko bėgikų sportinės varžybos. Maži ir dideli dalyviai gavo pelnytus apdovanojimus. Po to susirinkusieji džiaugėsi Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovų skaitoma poezija bei meno mokyklos pasirodymu.

Ne vienus metus vykstantis „Akmenės smuikelis“ šiandien neatsiejamas nuo didelio būrio svečių, Akmenės rajono savivaldybės miestų partnerių delegacijų. Ši šventė – ne tik Akmenės krašto, bet ir visų jo draugų bei partnerių šventė, padedanti sustiprinti bendradarbiavimo ryšius, keistis idėjomis, puoselėti ir skleisti kultūrą.

Ir, žinoma, ilgai lauktas šventinis Akmenės rajono meno kolektyvų ir šventės svečių koncertas – meninė dalis. Tautiniais kostiumais pasipuošę šokėjai džiugino ir kvietė susirinkusius šokti drauge. Šventę vainikavo vakaro pramoginė dalis – Lietuvos muzikos žvaigždės Inga Jankauskaitė, Jurijus Veklenko ir Natalija Bunkė bei naktinė diskoteka.