Svečiavosi geriausios knygos autorius

Svečiavosi geriausios knygos autorius

Svečiavosi geriausios knygos autorius

Pakruojo bibliotekos Vaikų literatūros sektoriuje su mažaisiais skaitytojais susitiko 2012-ųjų geriausios vaikiškos knygos autorius Kęstutis Kasparavičius.

Rašytojas prisiminė, kaip buvo parašyta pirmoji jo vaikiška istorija: apie didelių žalių paukščių šeimą, kuri nusipirko giedantį žmogutį. Tačiau jis, patupdytas į narvą, negiedojo, nors ir trupinių šeimininkai barstė, ir vandens davė... Narve uždaryti žmonės negieda...

„Ši trumputė istorija prieš vienuolika metų buvo sukurta tarptautinei labdaros knygai, skirtai paremti nuo žemės drebėjimo nukentėjusius Taivano salos vaikus. Knygos leidėjai prašė įvairių šalių dailininkų ne tik nupiešti jai po iliustraciją, bet ir ką nors parašyti (būtinai pačius)“, – prisiminė kūrėjas, į susitikimą atsivežęs ir šią knygą kiniškais hieroglifais.

Po to istorijos sekė viena po kitos – K. Kasparaitis rašė apie daiktus, gyvūnus, žmones, išleido daugiau nei dešimtį vaikams skirtų knygų, kurias pats ir iliustravo. Pernai išleistą jo knygą „Sapnų katytė“ mažieji skaitytojai nominavo geriausia metų vaikiška knygą.

Šią ir kitas K. Kasparavičiaus knygeles į susitikimą atėję vaikai galėjo pamatyti čia pat surengtoje parodėlėje.

Autorius skaičiavo, kad iš viso iliustravęs penkiasdešimt penkias, jei ne dar daugiau knygų (ne vien vaikiškų). Nes yra profesionalus iliustruotojas, šioje srityje dirbęs ketvirtį amžiaus, bendradarbiaujantis su įvairių šalių knygų leidėjais. Pats rašyti ėmęs, paskatintas jau minėtų taivaniečių.

K. Kasparavičius prisiminė savo vaikystę, pasakojo, kaip atsiranda knygos ir iliustracijos joms, atsakė į klausimus, kartu su mažaisiais skaitytojais piešė bendrą piešinį ant specialiai paruošto lapo.

„Šiaulių krašto“ inf.

Janinos ŠAPARNIENĖS nuotr.

PRISIMINIMAI: Kęstutis Kasparavičius prisiminė, kaip tapo vaikų rašytoju.