Su jubiliejumi pasveikintas poetas Jaunius Kulnys

Vitalio LEBEDŽIO nuotr.
Su 70 metų jubiliejumi poetą Jaunių Kulnį (kairėje) pasveikino Šiaulių meras Artūras Visockas ir Seimo narys Stasys Tumėnas.
Šiaulių krašto literatas, poetas, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos garbės narys Jaunius Kulnys švenčia 70 metų jubiliejų. Jį su garbinga sukaktimi Šiaulių miesto savivaldybėje pasveikino meras Artūras Visockas bei parlamentaras Stasys Tumėnas.

„Šiaulių miesto gyventojų vardu leiskite pasveikinti tvirtą žmogų ir įvairialypę asmenybę, kuris savyje suderino ir kario profesiją, ir meilę savo krašto istorijai, ir poetinę mintį. Linkiu ir toliau mus džiuginti savo kūryba, naujomis knygomis“, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Seimo narys S. Tumėnas jubiliatui už už neblėstančią kūrybinę energiją, gebėjimą išlikti savimi, tautos atminties įprasminimą, Šiaulių miesto ir krašto kultūros lauko turtinimą įteikė sukaktuvininkui padėką.

Jaunius Kulnys išleido 13 poezijos knygų, iš kurių labiausiai žinomos: „Mėnulio nudaužtas akmuo“ (2001), „Ne tas ruduo“ (2004), „Monos Lizos kerštas“ (2005), „Išplėštas lapas“ (2007), „Varpo gaudimas“ (2008), „Sniegini ašmenys“ (2015), „Saulės aukuras“ (2016). Rašytojas sukūrė ir istorinę dramą „Utenis“.

1996 metais Jaunius Kulnys apdovanotas Lietuvos kariuomenės kūrėjo savanorio medaliu. 2007 metais jam paskirta Nepriklausomų rašytojų sąjungos mecenato E. Šulaičio (JAV, Čikaga) literatūrinio fondo premija.

Susijusios naujienos