Šokėjai varžėsi folklorinių šokių varžytuvėse

Jolitos PLUKIENĖS nuotr.
Jaunieji Radviliškio rajono šokėjai – mokinių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė – 2022“.
Balandžio 2 dieną Radviliškio miesto kultūros centro Mažojoje salėje vyko respublikinių mokinių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė 2022“ Radviliškio rajono atrankos turas. Nuo 2007 metų vykstančios varžytuvės orientuotos į etninės kultūros puoselėjimą ir folklorinio šokio sklaidą.

Dalyvavo folklorinių šokių entuziastai iš trijų mokyklų: Radviliškio rajono Alksniupių pagrindinės mokyklos folklorinių šokių kolektyvo „Riešutėliai“ mažųjų grupės šokėjai ir vadovė Virgina Krugelienė, Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos šokių grupė „Dūkymėlis“ ir vadovė Džiuljeta Ragauskienė ir Radviliškio Vaižganto progimnazijos šokėjai su vadove Vida Giliene.

Mokiniai varžėsi trijose grupėse – pradedančiųjų, pažengusiųjų ir patyrusiųjų.

Kompetentinga vertinimo komisija diplomus už geriausiai sušoktus šokius atskirose kategorijose ir geriausias poras rinko pagal jų originalumą, natūralumą, išraiškingumą, muzikalumą, folklorinio šokio techniką, bendravimą poroje ir su kitomis poromis.

Pradedančiųjų grupės šokėjai pristatė keturis šokius. Diplomai už šauniausiai pašoktus šokius šioje kategorijoje įteikti Saulei Naičenko ir Augustui Kazakevič už šokį „Ant kalno karklai“, Kotrynai Motiečiūtei ir Lukui Čepaičiui už šokį „Grečenikė“, Deimantei Dargytei ir Eimantui Trinkai už šokį „Kadagys“, Evai Šimkutei ir Armandui Barakauskui už šokį „Suktinis“.

Gabrielė Jackevičiūtė ir Valteris Veršnickas, sušokę „Suktinį“, pelnė Radviliškio miesto kultūros centro direktorės Indrės Ginkevičienės simpatijas.

Diplomai už šauniausiai pašoktus šokius pažengusiųjų kategorijoje įteikti Kamilei Savickaitei ir Lukui Plačinskui už šokius „Abelytė“ ir „Pjoviau šieną“, šokį „Subota I“ šauniausiai sušoko Evelina Barakauskaitė ir Edenas Grebliauskas, o Rusnės Šimkutės ir Mato Kazlausko porai sėkmę lėmė šokis „Su panela šoku“.

Patyrusiųjų grupės šokėjai šoko penkis konkursinius šokius. Diplomai už šauniausiai pašoktus šokius patyrusiųjų grupėje atiteko Augustei Stradomskytei ir Rokui Šimkui už šokius „Didysis“, „Dustepas“ ir šokį „Tai miežiai, tai grikiai“, šokius „Polka „Tūpt„“ ir „Trijų velnių valsas“ šauniausiai sušoko Odeta Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka.

Po finalinių šokių buvo atrinktos net septynios poros, kurios gegužės 19 dieną atstovaus mūsų rajonui respublikiniame moksleivių folklorinių varžytuvių „Patrepsynė – 2022“ finaliniame renginyje, Šiaulių kultūros centre. Šauniausiomis šokėjų poromis pripažintos ir kelialapius į finalą gavo Saulė Naičenko ir Augustas Kazakevič (Radviliškio Vaižganto progimnazija), Eva Šimkutė ir Armandas Barakauskas, Kamilė Savickaitė ir Lukas Plačinskas, Rusnė Šimkutė ir Matas Kazlauskas, Evelina Barakauskaitė ir Edenas Grebliauskas, Augustė Stradomskytė ir Rokas Šimkus, Odeta Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka (Radviliškio rajono Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazija).

Visi varžytuvių dalyviai, folklorinių šokių puoselėtojai, šokėjų mokytojai, komisija apdovanoti organizatorių ir rėmėjų padėkomis ir prizais.

Renginį vedė, šokiams akompanavo ir daug puikių emocijų šokėjams ir visiems susirinkusiems suteikė folkloro entuziastas, meno vadovas Donatas Stakvilevičius kartu su liaudiškos muzikos kapela „Radvija“ (vadovė Jūratė Stakvilevičienė).