Simonas Jurkevičius pristatė gido dienoraštį

Ievos SLONKSNYTĖS nuotr.
Simonas Jurkevičius kalbėjo apie gido darbą ir knygą „Velniškoji superprofesija“.

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Didžiojoje skaitykloje profesionalus gidas Simonas Jurkevičius pristatė knygą-gido dienoraštį „Velniškoji superprofesija“. Pokalbį moderavo žurnalistė, knygų autorė Nijolė Koskienė.

Pasak N. Koskienės, „Velniškoji superprofesija“ – trys knygos vienoje. Skaitytojas turi progą ne tik susipažinti su įvairiais Europos miestais (Ryga, Talinu, Helsinkiu, Stokholmu, Oslu, Roma, Venecija ir daugeliu kitų), bet ir juos išvysti gido akimis – su visais privalumais ir trūkumais.

Autorius atskleidžia gido darbo virtuvę, aprašo keisčiausias situacijas, į kurias teko papulti – kai kurios jų yra absurdiškai juokingos, kitos – skaudžiai dramatiškos.

S. Jurkevičius Romoje baigė vidurinę mokyklą bei prestižinį Lucio Anneo Senecos literatūros ir klasikinių studijų licėjų, Pizos universitete įgijo teatro, muzikos, kinematografijos technologijų daktaro laipsnį.

Beveik dešimt metų Italijoje dirbo gidu Lietuvos turistams. Praleidęs septyniolika metų Italijoje, nusprendė grįžti į Lietuvą. 2014 metais Kaune įsteigė privačią italų kalbos mokyklą „Accademia Italiana“, taip pat dirba italų ir lietuvių kalbų vertėju, gidu italų turistų grupėms Baltijos ir Skandinavijos šalyse.

S. Jurkevičius išleido knygas „Sava Roma“ (su Pauliumi Jurkevičiumi, Jurga Jurkevičiene), „Amor Roma – italų kalbos gidas“ ir „Amor Roma – Amžinojo miesto gidas“.