Šiaulių universiteto Dailės galerijoje – tarptautinė grafikos paroda

Šiaulių universiteto Dailės galerijoje – tarptautinė grafikos paroda

Šiau­lių uni­ver­si­te­to Dai­lės ga­le­ri­jo­je – tarp­tau­ti­nė gra­fi­kos pa­ro­da

Ket­vir­ta­die­nio va­ka­rą Šiau­lių uni­ver­si­te­to (ŠU) Dai­lės ga­le­ri­jo­je pri­sta­ty­ta ket­vir­tojo tarp­tau­ti­nio gra­fi­kos ple­ne­ro „Šiau­liai. Sau­lės mies­tas – vi­sa­da ge­ras oras“ dar­bų pa­ro­da.

Po de­šim­ties die­nų kū­ry­bos gra­fi­kos dirb­tu­vė­se sa­vo kū­ri­nius pri­sta­tė me­ni­nin­kai Vai­do­tas Ja­nu­lis, Ug­nė Ži­ly­tė, Pet­ras Rakš­ti­kas, Vai­va Ko­vie­rai­tė-Trum­pė, Kor­ne­li­jus Užuo­tas, Re­mi­gi­jus Venc­kus, lat­vės Las­ma Pu­ja­te-Stu­re, Ka­te Ser­ža­ne bei iš Len­ki­jos at­vy­kę Ro­bert Ra­biej ir Ag­niesz­ka Za­vadz­ka.

Skir­tin­gų dai­lės sri­čių me­ni­nin­kų ko­man­da sa­ve iš­reiš­kė pa­si­tel­kusi gra­fi­kos tech­ni­ką.

No­rin­tie­ji iš ar­čiau pa­ma­ty­ti, kaip dir­ba dai­li­nin­kai, pa­si­kal­bė­ti su jais bu­vo kvie­čia­mi rugp­jū­čio 8-9 die­no­mis atei­ti į Šiau­lių uni­ver­si­te­to pie­ši­mo ka­ted­rą, gra­fų Zu­bo­vų rū­mus.

Vie­nin­te­lis tarp­tau­ti­nis gra­fi­kos ple­ne­ras Lie­tu­vo­je ren­gia­mas kas tre­jus me­tus nuo 2008 me­tų. Idė­jos au­to­rius – ŠU Pie­ši­mo ka­ted­ros pro­fe­so­rius Vai­do­tas Ja­nu­lis.

Pro­jek­to pa­grin­di­nė ba­zė – ŠU „Gra­fi­kos cent­ras“ ir ŠU Dai­lės ga­le­ri­ja. Ple­ne­ro me­tu kiek­vie­nam da­ly­viui yra ski­ria­ma kū­ry­bi­nė dirb­tu­vė Me­nų ka­ted­ros pa­tal­po­se, da­ly­viai ap­gy­ven­di­na­mi ne­to­lie­se esan­čiuo­se ŠU sve­čių na­muo­se, taip su­tei­kia­ma ga­li­my­bė lais­vam in­di­vi­dua­liam kū­ry­bi­niam pro­ce­sui.

Pro­jek­tas ski­ria­mas gra­fi­kos žan­rui puo­se­lė­ti, gra­fi­nių tech­ni­kų įvai­ro­vės, sin­te­zei su ki­to­mis me­no rū­ši­mis, to­dėl į ple­ne­rą kvie­čia­mi ne tik dai­li­nin­kai gra­fi­kai, bet ir ki­to­se sri­ty­se dir­ban­tys kū­rė­jai.

Ple­ne­ro me­tu su­kur­tų kū­ri­nių pa­ro­da vė­liau ke­liaus po Lie­tu­vą ir Lat­vi­ją.

„Šiau­lių kraš­to“ inf.

Vy­tau­to RUŠ­KIO nuo­tr.

Gra­fi­kės Ug­nės Ži­ly­tės dar­bai.