Šiaulių UNESCO klubas premiją skyrė Severinui Norgailai

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Šiaulių UNESCO klubo 2021 metų premija Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriui Severinui Norgailai skirta už reikšmingą indėlį į Šiaulių miesto ir šalies kultūrinį gyvenimą, ryškių vaidmenų kūrimą teatre ir kine.
Trečiadienį Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje Šiaulių UNESCO klubo 2021 metų premija įteikta Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriui Severinui Norgailai. Apdovanojimas laureatui skirtas už reikšmingą indėlį į Šiaulių miesto ir šalies kultūrinį gyvenimą, ryškių vaidmenų kūrimą teatre ir kine.

Premiją laureatui įteikė Šiaulių UNESCO klubo prezidentė Regina Kvašytė.

Tradiciniame Šiaulių UNESCO klubo renginyje dalyvavo muzikas Rokas Zubovas, papasakojęs apie grafus Zubovus, jų paveldą Šiauliuose bei pagrojęs M. K. Čiurlionio kūrinius.

S. Norgaila yra šešioliktasis Šiaulių UNESCO klubo premijos laureatas. Pernai premija buvo įteikta Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vyriausiajai bibliotekininkei Giedrei Butkutei.

Šiaulių UNESCO klubas premiją perspektyviems ir talentingiems jauniems šiauliečiams, pasižymėjusiems kultūros, mokslo, meno, švietimo ir kt. UNESCO kuruojamose srityse, pradėjo teikti nuo 2006 metų.