Šiaulių kultūros ir meno premijų laureatai paaiškės kitą savaitę

Kamilės MUŠAUSKIENĖS nuotr.
Premijų laureatai bus apdovanoti grafikos dizainerio Mariaus Žalneravičiaus statulėlėmis „Saulės strėlė“ ir piniginėmis premijomis.

Gruodžio 7 dieną Šiaulių kultūros centre vyks iškilmingas Šiaulių miesto kultūros ir meno premijų laureatų apdovanojimas. Renginyje bus pagerbti šiemet labiausiai nusipelnę miesto kultūros ir meno žmonės, įvertinta geriausia kultūrinė edukacija, paskirtos kitų metų stipendijos jauniesiems menininkams.

Šiemet premijos bus teikiamos jau 21-ą kartą. Jos kasmet skiriamos Šiaulių miesto savivaldybės kultūros ir meno kūrėjams (asmenims, kolektyvams, kūrėjų grupėms) už ilgametę, miestui ir visam kraštui reikšmingą kultūrinę meninę veiklą ar paskutinių dvejų metų pasiekimus literatūros, muzikos, scenos, kino, vizualiojo meno, etninės kultūros, kultūros paveldo srityse. Premijų laureatai bus apdovanoti grafikos dizainerio Mariaus Žalneravičiaus statulėlėmis „Saulės strėlė“ ir piniginėmis premijomis.

Renginyje koncertuos jaunojo menininko stipendijos laureatas, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos auklėtinis, akordeonininkas Jonas Vozbutas, Šiaulių kamerinis orkestras „Camerata Solaris“ (meno vad. ir dirig. Vilhelmas Čepinskis), akordeonininkų trio „Metaccord“ (Motiejus Dudnikas, Jonas Vozbutas, Gabrielius Ruzas) ir pianistas Povilas Ušinskis. Renginio vedėja – Raimonda Sližienė.

Įeiti į renginį bus galima tik su kvietimais, jų galima įsigyti Šiaulių kultūros centro kasoje nuo gruodžio 4 dienos 10 valandos (ne daugiau kaip 2 vnt. vienam asmeniui). Kvietimų skaičius ribotas.