Šiaulietis dailininkas savo darbais kviečia pakilti virš kasdienybės

Zigmo RIPINSKIO nuotr.
Savo tapybos darbus Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre pristatantis Saulius Jankauskas kviečia lankytojus jo paveikslus „perskaityti“ patiems.

Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre Kuršėnuose atidaryta šiauliečio dailininko ir fotografo Sauliaus Jankausko tapybos darbų paroda „Virš kasdienybės“. Autorius yra surengęs jau daugiau nei dešimt autorinių parodų. Su šia paroda Saulius Jankauskas kuršėniškiams prisistato pirmą kartą.

Parodos atidaryme gausiems žiūrovams keletą dainų paskyrė Kuršėnų jaunimo grupė „Neto“. Įžanginiame žodyje Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Gertrūda Gulbinaitė apžvelgė dailininko kūrybą ir čia eksponuojamus 32 tapybos darbus.

„Dailininko Sauliaus Jankausko akvarelės išsiskiria subtiliu humoru, realybės perkonstravimu, žaismingomis spalvomis dažną piešinį palydi šmaikšti frazė, atspindinti autoriaus poziciją į aktualijas“, – sakė G. Gulbinaitė.

Vieno paveikslo pasaką pasekė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Jūratė Budriūnaitė-Kamrazer.

„Spalvų daug, nes myliu gyvenimą. Viena diena būna raudona, kita diena – mėlyna, tai tokios ir spalvos. Leidžiu patiems žiūrovams atrasti save virš kasdienybės, reikia pamatyti savo aplinką. Mano darbuose daug metaforų, stengiuosi užšifruoti, parodyti, stengiuosi paslėpti. Jeigu metaforą žmogus perskaito, vadinasi, mano tikslas pasiektas“, – apie savo darbus kalbėjo S. Jankauskas.

Parodos atidarymo metu skambėjo foninė Vadimo Kamrazerio atliekama muzika.

Paroda veiks iki lapkričio 26 dienos.