Šiaulietė knygą pristatė Kelmėje

Šiaulietė knygą pristatė Kelmėje

Šiaulietė knygą pristatė Kelmėje

Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje, praėjus lygiai metams nuo pirmojo susitikimo, šiaulietė Andžela Bubulytė-Angel su kelmiškiais susitiko antrąjį kartą. Medikė pristatė antrąją savo debiutinio romano „Juodojo mėnulio vaikai“ dalį.

Dalia KARPAVIČIENĖ

daliak@skrastas.lt

Išsaugotas sielos taurumas

Andželos Bubulytės-Angel dviejų dalių romanas „Juodojo mėnulio vaikai“ – merginos Viktorijos, gyvenančios problemiškoje šeimoje, istorija. Viktorija antrojoje romano dalyje – jau pilnametė.

Tačiau, pasak autorės, ne visi vienodai suauga. Svarbiausia – Viktorija išsaugo savo sielos taurumą, nepaisydama sudėtingų jos gyvenimo sąlygų. Todėl ir yra mylima daugelio skaitytojų.

„Nauji, nelengvi išbandymai, kaip ir netikėti džiaugsmai leis jums pažvelgti į šią makabrišką šeimą dar giliau ir plačiau“, – sakė autorė.

Apie antrąją romano dalį kalbėjęs recenzentas Mindaugas Zimka sakė, jog romanas buvo rašomas kaip vientisas kūrinys, skilimas įvyko natūraliai. Abi romano dalys vienodos savo apimtimi, abiejose veiksmas prasideda rudenį.

Pirmoji dalis baigiasi rakteliu į antrąją – lieka nemažai neatsakytų klausimų, į kuriuos skaitytojai galės rasti atsakymų naujojoje dalyje.

Pasak M. Zimkos, autorė labai daug dėmesio romane skiria herojų jausmų pasauliui, o netikėti siužeto vingiai padeda jiems geriau atsiskleisti. Tik romano pabaigoje paaiškės, ką slepia knygos, kartu ir muzikinės grupės, pavadinimas.

Ištraukų iš romano „Juodojo mėnulio vaikai“ skaitė ir recenzentas Mindaugas Zimka, ir pati knygos autorė.

Andžela Bubulytė-Angel dirba Šiaulių ligoninėje bendrosios praktikos slaugytoja. Romaną A. Bubulytė brandino ne vienerius metus, parašyti knygą jai prireikė penkerių metų. „Galbūt pasirodys ir trečioji romano dalis. Tuomet, manau, ir vėl susitiksim“, – sakė šiaulietė.

Autorės nuotr.

IŠTRAUKOS: Ištraukas iš šiaulietės Andželos Bubulytės-Angel romano „Juodojo mėnulio vaikai“ antrosios dalies skaitė recenzentas Mindaugas Zimka ir pati autorė.