Šiauliai valstybę sveikins išradingai

Šiauliai valstybę sveikins išradingai

Šiau­liai vals­ty­bę svei­kins iš­ra­din­gai

Lie­tu­vos Nep­rik­lau­so­my­bės at­kū­ri­mo die­na Šiau­liuo­se pa­žers gau­sy­bę ren­gi­nių ir staig­me­nų. Šiau­lie­čiai ir mies­to sve­čiai ko­vo 10-11 d. su ki­to­kiais Šiau­liais ga­lės su­si­pa­žin­ti, leis­da­mie­si į ne­mo­ka­mas eks­kur­si­jas, pa­trio­tiš­kus žy­gius ar ra­gau­da­mi ša­ly­je pir­mą­syk už­gims­tan­čios gast­ro­no­mi­nės ini­cia­ty­vos „Sau­lės sko­nis“ pa­tie­ka­lų. Šiau­liuo­se vals­ty­bi­nė šven­tė ža­da bū­ti kaip nie­kad vie­ni­jan­ti – ko­vo 11-ąją vi­si lau­kia­mi 400 met­rų il­gio Tris­pal­vės žy­gy­je.

Ne­mo­ka­mos eks­kur­si­jos, vaiz­din­gi žy­giai

Nors iki ka­len­do­ri­nės šven­tės li­ko dar dau­giau kaip sa­vai­tė, Šiau­liai jau ruo­šia­si šven­tėms. Vie­šo­jo trans­por­to sto­te­les jau puo­šia Šiau­lių moks­lei­vių kur­ti ei­lė­raš­čiai, ku­riuos iliust­ruo­ja sen­jo­rų pin­tos tau­ti­nės juos­te­lės. Net­ru­kus tu­rė­tų pa­trio­tiš­kai pa­si­puoš­ti ir mies­to vit­ri­nos – pa­trio­tiš­kiau­sią vit­ri­ną rinks Šiau­lių tu­riz­mo in­for­ma­ci­jos cent­ras.

Vi­sas Šiau­lių mies­tas šiais me­tais ku­pi­nas įvai­riau­sių ren­gi­nių. Jų ypa­tin­gai gau­su bus ko­vo 10–11 die­no­mis mies­to bul­va­re vyk­sian­čios šven­tės „Mar­guok! Ver­buok! Su Lie­tu­va“ me­tu. Šio­mis die­no­mis mies­to bul­va­re ap­si­lan­kę su šei­ma ar drau­gais tik­rai ra­si­te kiek­vie­nam ar­ti­mą ir įdo­mią veik­lą: tu­rė­si­te ga­li­my­bę leis­tis į ne­mo­ka­mas eks­kur­si­jas, žy­gius, pa­si­klau­sy­ti ži­no­mų at­li­kė­jų kon­cer­tų, ap­žiū­rė­ti 100 ba­lan­džių pa­ro­dą iš Ri­man­to Be­ne­tos ko­lek­ci­jos, pa­glos­ty­ti al­pa­kas, po­nius, su­si­pa­žin­ti su po­li­ci­nin­ko, ug­nia­ge­sio pro­fe­si­jo­mis, tu­riz­mo ga­li­my­bė­mis ša­ly­je ar ap­si­spręs­ti tap­ti do­no­ru.

Šie­met Šiau­lių tu­riz­mo in­for­ma­ci­jos cent­ras siū­lo rink­tis vie­ną iš tri­jų eks­kur­si­jų: „Šiau­liai – Ko­vo 11-osios ai­duo­se“, „Ką me­na is­to­ri­niai Šiau­lių me­džiai“, „Lai­ko spal­vos Šiau­lių Auš­ro­je“. Vi­sos pės­čio­mis vyks­tan­čios eks­kur­si­jos šven­tės sve­čiams bus ne­mo­ka­mos. Šven­tės me­tu ne ma­žiau ver­ta leis­tis į pa­trio­tiš­kus žy­gius: „11 nuo­trau­kų Lie­tu­vai“, „Tu­ris­ti­nį fo­toorien­ta­vi­mo­si žy­gį“ ar šiau­rie­tiš­ko ėji­mo rit­mu žy­giuo­ti kar­tu su Jur­ga Mi­ke­lio­nie­ne.

„Sau­lė“ tirps­ta bur­no­je

Kar­tu su šven­te ko­vo 10 d. mies­to ka­vi­nė­se pra­si­dės ir gur­ma­niš­ka akcija/ragavimo „Sau­lės sko­nis“ – Šiau­lių tu­riz­mo in­for­ma­ci­jos cent­ro ini­ci­juo­ta gur­ma­niš­ka Sau­lės mies­to sve­tin­gu­mo ak­ci­ja, įkvėp­ta sau­liš­ko­sios mies­to ta­pa­ty­bės. To­kia ini­cia­ty­va, kai ka­vi­nės siū­lo tą pa­tį mies­tą rep­re­zen­tuo­jan­tį pa­tie­ka­lą ir gė­ri­mą tuo pa­čiu „Sau­lės sko­nio“ pa­va­di­ni­mu – ša­ly­je pir­mo­ji.

„Sau­lės sko­nio“ va­ka­rie­nę net ke­tu­riems as­me­nims bus pro­ga lai­mė­ti pa­trio­tiš­ka­me kon­kur­se „Pa­ro­dyk, kad my­li Šiau­lius ir Lie­tu­vą!“ Ko­vo 11-ąją pa­si­puošk pa­trio­tiš­kai, nu­si­fo­tog­ra­fuok prie sa­vo my­li­miau­sio Šiau­lių lan­ky­ti­no ob­jek­to, įkelk nuo­trau­ką į „Ins­tag­ram“ su #visitsiauliai gro­ta­žy­me.

Vals­ty­bi­nė šven­tė ga­li bū­ti jau­ki, kvap­ni ir spal­vin­ga – pa­si­tik šį lai­ko­tar­pį Šiau­liuo­se. In­for­ma­ci­jos apie ren­gi­nius ieš­kok www.siau­liai-events.lt .

Šiau­lių tu­riz­mo in­for­ma­ci­jos cent­ras