Sezono atidarymui – kūrybinės dirbtuvės ir paroda

Sezono atidarymui – kūrybinės dirbtuvės ir paroda

Sezono atidarymui – kūrybinės dirbtuvės ir paroda

Kelmės krašto muziejuje praėjusį penktadienį Eglės Karpavičiūtės tapybos darbų paroda pradėtas septintus metus gyvuojantis projektas „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“.

Parodos atidaryme dalyvavo autorė. Jauna, 1984 metais gimusi, iš Raseinių krašto kilusi tapytoja dabar gyvena ir kuria Vilniuje. Dar studijų metais Vilniaus dailės akademijoje E. Karpavičiūtė įsiliejo į Lietuvos meninį gyvenimą ir jame aktyviai dalyvauja.

Meno kritikų vertinimu, dailininkė išsiskiria savo mąslumu ir filosofiniu nusiteikimu. Pagrindinis jos kūrybinių tyrinėjimų objektas – žmogiškosios patirtys. Neapsiribodama paviršiniu reiškinių perteikimu, tapytoja abejoja jų regimaisiais pavidalais, gilinasi į už jų slypinčią reikšmę, kelia klausimus apie jų prigimtį. Sunkiai pasiduodantys perskaitymui jos paveikslai žiūrovams iškelia daugiau klausimų, negu palieka atsakymų.

Prieš parodos atidarymą valandai laiko Kelmės mokyklų moksleiviai buvo sukviesti į kūrybines dirbtuves. Kelmės meno mokyklos, „Aukuro“, „Kražantės“ mokyklų moksleiviams dailininkės galeristė Jurgita Juospaitytė pristatė E. Karpavičiūtę. Buvo rodomos žymiausių pasaulio dailininkų dingusių paveikslų reprodukcijos, meninė instaliacija „Pavogtas paveikslas“. Aktyviausi moksleiviai apdovanoti prizais, bendravo su dailininke.

Parodos atidarymas sulaukė kelmiškių susidomėjimo. Autorę sveikino jos mama ir giminaičiai.

Projekto „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ koordinatorė Kristina Stankevičiūtė informavo apie projekto būsimas parodas, teigdama, kad kelmiškiai dar sulauks ne vienos įdomios parodos.

„Šiaulių krašto“ inf.

Kelmės krašto muziejaus nuotr.

AUTORĖ: Parodos atidaryme Kelmės krašto muziejuje dalyvavo autorė – dailininkė Eglė Karpavičiūtė.

 

DARBAI: E. Karpavičiūtės tapybos dabai žiūrovams sukelia daugiau klausimų negu atsakymų.