Šeduvoje baigėsi mažųjų erdvių profesionalių teatrų festivalis

Šeduvos KAC nuotr.
Akimirka iš spektaklio.

Šeduvoje jau aštunti metai organizuojamas teatrų festivalis „MIZANscena“, šiais metais iš mėgėjų teatrų festivalio virtęs profesionalių teatrų festivaliu.

Festivalyje dalyvavo aštuoni profesionalūs Lietuvos teatrai: VšĮ „Solo“ teatras, Panevėžio J. Miltinio dramos teatras, Alytaus miesto teatras, Klaipėdos „Taško teatras“, Telšių Žemaitės dramos teatras, Kelmės Mažasis teatras, Šiaulių dramos teatras bei aktorių Jurgos Kalvaitytės ir Neringos Bulotaitės duetas.

Festivalio kuratorė – režisierė, rašytoja, aktorė Birutė Marcinkevičiūtė – Mar. Jos idėjos dėka mėgėjų teatrų festivalis pamažu išaugo į profesionalių teatrų festivalį ir Šeduvos bei viso Radviliškio rajono kultūriniame gyvenime papūtė profesionalios kultūros vėjas.

Penkiais šių metų dalyvių spektakliais žiūrovai galėjo mėgautis Šeduvos kultūros ir amatų centro salėje, o likę trys, susidarius nepalankiai epidemiologinei situacijai šalyje, buvo transliuojami virtualiai.

Taip teatro mėgėjai galėjo žiūrėti Alytaus miesto teatro spektaklį „Seen“, Jurgos Kalvaitytės ir Neringos Bulotaitės spektaklį „Šimtmečio moterys“ ir Šiaulių dramos teatro spektaklį „Tobula pora“. Po virtualių spektaklių peržiūros žiūrovai bendravo su aktoriais, dalyvavo viktorinoje.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.