SCENOS GRANDO KONCERTE – ODĖ MEILEI, MOTERIAI IR DARNIAI ŠEIMAI

SCENOS GRANDO KONCERTE – ODĖ MEILEI, MOTERIAI IR DARNIAI ŠEIMAI

SCE­NOS GRAN­DO KON­CER­TE – ODĖ MEI­LEI, MO­TE­RIAI IR DAR­NIAI ŠEI­MAI

Lapk­ri­čio 24 d. Šiau­lių Po­li­fo­ni­jos sa­lė­je įvyks kon­cer­tas „My­lėk mo­te­rį at­sa­kin­gai“ iš cik­lo „Var­tok at­sa­kin­gai“. Kon­cer­te da­ly­vau­ja Šiau­lių vals­ty­bi­nis ka­me­ri­nis cho­ras „Po­li­fo­ni­ja“, le­gen­di­nis te­no­ras Vir­gi­li­jus No­rei­ka ir jo mo­ki­nys šiau­lie­tis Juo­zas Ja­nu­žas.

Kon­cer­te skam­bės dai­nos apie mei­lę, ku­ri abiems so­lis­tams yra dar­nios šei­mos pa­grin­das.

Maest­ro Vir­gi­li­jaus No­rei­kos ir jo žmo­nos Lo­re­tos Bar­tu­se­vi­čiū­tės šei­ma pel­ny­tai įvar­di­ja­ma kaip gra­žaus bend­ro gy­ve­ni­mo pa­vyz­dys, kur vy­rau­ja dar­na, kur to­bu­lai įval­dy­tas komp­ro­mi­sų me­nas ir pa­gar­ba vie­nas ki­tam.

Jau­na­sis so­lis­tas Juo­zas Ja­nu­žas dar­nios šei­mos eta­lo­nu įvar­di­no sa­vo tė­vų – Dai­vos ir Juo­zo Ja­nu­žų šei­mą, ku­ri šie­met lapk­ri­čio 22 d. šven­čia sa­vo Per­li­nes ves­tu­ves – 30 san­tuo­kos me­tų.

Dai­ni­nin­kas Juo­zas Ja­nu­žas sa­ko, kad sa­vo tė­vų šei­mo­je nie­ka­da ne­ma­tė vai­dų ir ne­gir­dė­jo bar­nių, juo­lab ne­pa­ty­rė jo­kio smur­to. „Pag­rin­di­nis da­ly­kas san­ty­kiuo­se tarp vy­ro ir mo­ters – dar­na. San­ty­kiai tu­ri bū­ti grin­džia­mi įsi­klau­sy­mu, ki­to no­rų pai­sy­mu, di­džiu­le kant­ry­be ir to­le­ran­ci­ja“,- sa­kė J. Ja­nu­žas. Jis tvir­ti­na neį­si­vaiz­duo­jąs, kaip įma­no­ma prieš mo­te­rį pa­kel­ti ran­ką. Pak­laus­tas, ką da­ry­ti, jei sui­ma bai­sus įnir­šis, jau­na­sis dai­ni­nin­kas at­sa­kė: „To­kiu at­ve­ju ge­riau ei­ti kur į miš­ką, iš­si­rėk­ti, iš­si­dau­žy­ti, kad grįž­tum iš­si­lie­jęs ir ga­lė­tum ra­miai spręs­ti konf­lik­tą“.

Kon­cer­to „My­lėk mo­te­rį at­sa­kin­gai“ pro­gra­mo­je – lie­tu­vių ir už­sie­nio kom­po­zi­to­rių kū­ri­niai apie mei­lę: A. Rau­do­ni­kio „Ačiū už mei­lę“, „Sva­ja“, Au­gus­tin La­ra „Gra­na­da“, Er­nes­to Le­cuo­na „Aš ta­ve my­liu“ ir kt.

Kon­cer­te mei­lės dai­nas at­liks le­gen­di­nis te­no­ras Vir­gi­li­jus No­rei­ka ir jo mo­ki­nys šiau­lie­tis Juo­zas Ja­nu­žas.

Kon­cer­te da­ly­vau­ja Šiau­lių vals­ty­bi­nis ka­me­ri­nis cho­ras „Po­li­fo­ni­ja“.

Pa­reng­ta pa­gal Šiau­lių ka­me­ri­nės sa­lės „Po­li­fo­ni­ja“ inf.