Savivaldybėje pasveikintas Vinco Kudirkos premijos laureatas

Savivaldybėje pasveikintas Vinco Kudirkos premijos laureatas

Sa­vi­val­dy­bė­je pa­svei­kin­tas Vin­co Ku­dir­kos pre­mi­jos lau­rea­tas

Šie­met Lie­tu­vos žur­na­lis­tų są­jun­ga ir Na­cio­na­li­nė žur­na­lis­tų kū­rė­jų aso­cia­ci­ja Vin­co Ku­dir­kos pre­mi­ją sky­rė Sva­jū­nui Sa­ba­liaus­kui-Ge­la­duo­niui iš Rad­vi­liš­kio. Jis ap­do­va­no­tas už pub­li­cis­ti­ką kny­go­je „At­vi­ri po­kal­biai su Lie­tu­vos na­cio­na­li­nės pre­mi­jos lau­rea­tais“.

Va­kar S. Sa­ba­liaus­ką Šiau­lių sa­vi­val­dy­bė­je svei­ki­no Ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja Gied­rė Men­do­za Her­re­ra ir mies­to vi­ce­me­ras Sta­sys Tu­mė­nas. Jie lau­rea­tui įtei­kė šiau­lie­tės žur­na­lis­tės Vi­tos Mor­kū­nie­nės kny­gą „Obuo­lė­tas. Įsi­žiū­rė­ji­mai iš ar­ti“, Sa­vi­val­dy­bės do­va­nų.

Vin­co Ku­dir­kos pre­mi­ją šie­met ga­vo ir žur­na­lis­tas Po­vi­las Si­gi­tas Kri­vic­kas už 2015 me­tais skelb­tą pub­li­cis­ti­ką.

Kas­met Vin­co Ku­dir­kos pre­mi­ja tei­kia­ma Spau­dos at­ga­vi­mo, kal­bos ir kny­gos die­nos pro­ga. Ji ski­ria­ma žur­na­lis­tui ar­ba jų kū­ry­bi­nei gru­pei už bran­džius, hu­ma­nis­ti­nes, eti­nes ver­ty­bes ir pi­lie­ti­nės-pa­trio­ti­nės vi­suo­me­nės ug­dy­mo prio­ri­te­tus puo­se­lė­jan­čius bei vals­ty­bin­gu­mą stip­ri­nan­čius spau­dos, ra­di­jo, te­le­vi­zi­jos ar fo­to­žur­na­lis­ti­kos au­to­ri­nius dar­bus už praė­ju­sius me­tus.

Vin­co Kud­i­rkos pre­mi­jos nuo­sta­tuo­se nu­ro­dy­ta, kad lau­rea­tams įtei­kia­mi dip­lo­mai, pre­mi­jos ženk­las ir apie 1 448 eu­rų sie­kian­tis pi­ni­gi­nis pri­zas.

„Šiau­lių kraš­to“ inf.

Gied­riaus BA­RA­NAUS­KO nuo­tr.

SVEI­KI­NI­MAI: Sva­jū­ną Sa­ba­liaus­ką-Ge­la­duo­nį, ap­do­va­no­tą Vin­co Ku­dir­kos pre­mi­ja, va­kar svei­ki­no ir Šiau­lių vi­ce­me­ras Sta­sys Tu­mė­nas.