„Saulės žiedas“ pristatytas Korėjoje

Redakcijos archyvo nuotr.
Festivalio „Saulės žiedas“, vykusio 2019 metais, akimirka.
Pietų Korėjoje vykusiame tarptautinės šokių festivalių federacijos FIDAF Generaliniame kongrese pristatytas 2023 metais liepos 4-9 dienomis Šiauliuose vyksiantis tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“, kurį kartu su partneriais rengia asociacija „Baltų centras“. FIDAF Generaliniame kongrese dalyvavo „Saulės žiedo“ festivalio direktorius Zenonas Ripinskis.

Tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“, kuris yra įtrauktas į oficialius tarptautinių organizacijų FIDAF IR IOV 2023 metų oficialių renginių kalendorius. Šiauliečių renginys, paprastai rengiamas kas dvejus metus, jau yra gerai žinomas užsienyje ir turi puikią reputaciją. Festivalio direktorius Z. Ripinskis sako tikintis, kad kitąmet po ketverių metų pertraukos „Saulės žiedas“ pagaliau vėl galės įvykti.

„Paskutinį kartą „Saulės žiedas“ buvo surengtas 2019 metais ir turėjo vykti 2021 metais, tačiau tam sutrukdė COVID-19 pandemija. Tikėkimės, jog jokia pandemija ir kitokios aplinkybės kitais metais nebesutrukdys surengti šventę šiauliečiams. Čia, Pietų Korėjoje, surengto FIDAF kongreso dalyviai domėjosi mūsų festivaliu ir Lietuva, įvairių šalių festivalių ir folkloro organizacijų atstovai teiravosi informacijos apie festivalio programą, sąlygas dalyviams“, – sakė Z. Ripinskis.

Anot Z. Ripinskio, susidomėjimas Šiauliuose rengiamu tarptautiniu folkloro konkursu-festivaliu „Saulės žiedo“ auga, todėl tikimasi, kad 2023 metų vasarą, po ketverių metų pertraukos, Šiauliuose išvysime įdomių atlikėjų iš įvairių šalių.