„Saulę“ susigrąžina koncertams

„Saulę“ susigrąžina koncertams

„Saulę“ susigrąžina koncertams

Šiaulių kino teatro „Saulė“ laukia virsmas į koncertų salę. Vakar miesto Taryba nusprendė susigrąžinti kino teatrą iš nuomininko ir perduoti pastatą Koncertinei įstaigai.

RŪTA JANKUVIENĖ

ruta@skrastas.lt

„Saulės“ nuomininkas — UAB “Amfiteatro filmai“ — kreipėsi į Savivaldybę siūlydamas anksčiau laiko nutraukti nuomos sutartį. Verslininkų motyvas — dėl sunkmečio stoja kino verslas, nebesurenkama į kino sales žiūrovų.

Nuomos sutartis buvo pasirašyta prieš ketverius metus, turėjo galioti 20 metų. Tačiau politikai vakar palaimino sutarties nutraukimą. Nuspręsta kino teatro pastatą perimti nuo liepos 1 dienos ir perduoti Šiaulių koncertinei įstaigai valdyti patikėjimo teise.

Verslininkai taip pat paprašė kompensuoti dalį investicijų, įdėtų kino teatro pastato, salės, jos įrangos rekonstrukciją — per 288 tūkstančius litų. Verslininkų tvirtinimu, iš viso jie per ketverius metus investavę 700 tūkstančių litų.

Tarybos dauguma nubalsavo ir už kompensacijos mokėjimą. Pinigų bus rasta iš Savivaldybės paimtos 8,8 milijonų litų paskolos. Planuojama, jog iš paskolos liks šiais metais nepanaudoti 2,2 milijono litų. Todėl Taryba leido apie 0,2 milijono litų paskolos pinigų skirti kompensacijai už „Saulę“ mokėti, o 2 milijonus litų — atsiskaityti su bendrove “Šiaulių kelias“ už bulvaro rekonstrukciją.

Kai kurie politikai klausė, ar normalu verslininkui, kurio inicviatyva anksčiau laiko nutraukiama sutartis, dar primokėti? Juoba kad nuomos sutartyje apie jokias kompensacijas nekalbama.

„Nenormalu, bet būtų sąžininga“, — teigė Irena Krugiškienė, Turto valdymo skyriaus Turto valdymo ir apskaitos poskyrio vedėja.

Šiaulių koncertinės įstaigos vadovas Saulius Kauneckas priimtu sprendimu džiaugėsi. Trys profesionalūs kolektyvai — kamerinis, pučiamųjų ir bigbendas turės savo salę, savo patalpas ir repeticijoms, ir koncertams.

S. Kaunecko teigimu, „Saulėje“ bus rengiami ir rimtosios muzikos, ir populiariosios muzikos koncertai. Iš pastarųjų “užsidirbus“ bus galima kviestis garsius rimtosios muzikos atlikėjus.

KRIZĖ: Kino verslui stojant miesto Savivaldybė susigrąžina „Saulę“, verslininkams atseikėdama solidžią kompensaciją — porą šimtų tūkstančių litų — už padarytus pastato ir kino salės remontus.

Jono TAMULIO nuotr.