Rygos mados savaitė išsiskyrė prabanga

Rygos mados savaitė išsiskyrė prabanga

Rygos mados savaitė išsiskyrė prabanga

Šiaulietė dizainerė Diana Nevedomskytė vienintelė iš Lietuvos dizainerių dalyvavo kasmetinėje Rygos mados savaitėje. Ji pristatė romantišką pavasario— vasaros kolekciją, stebėjo pasaulio aukštosios mados dizainerių darbus. Dizainerės žodžiais, tokia prabangi mados savaitė buvo seniai.

Natalija KONDROTIENĖ

natalija@skrastas.lt

Kolekcijoje — švelnus jūros dvelksmas

D. Nevedomskytė ketvirti metai iš eilės dalyvavo vienuoliktus metus vykstančioje Rygos mados savaitėje. Savo darbus suvežė dizaineriai iš Ispanijos, Italijos, Austrijos, Rusijos, Ukrainos, Estijos, Latvijos.

„Sunkmetis atsijojo pelus nuo grūdų. Dalyvavo tie, kas tai galėjo sau leisti — garsūs vardai. Dominavo kokybiškos ir brangios medžiagos, detalės, buvo samdomi garsūs pasaulio modeliai — prabangos buvo daug. Rygos mados savaitę stebėjo tik kviestiniai svečiai“, — dalijosi įspūdžiais dizainerė.

Pristačiusi pavasario— vasaros kolekcijos 20 modelių, dizainerė sulaukė vertinimų, kad jos kolekcija itin baltiška, dvelkia švelnumu ir jūra. Lengvos šilko suknelės, ištapytos pačios dizainerės, alsavo ramybe, pastelinėmis spalvomis, įmantriomis kompozicijomis. Dominavo vestuviniai ir povestuviniai, vakariniai rūbai moterims.

Kolekcijos idėja — mėnulio moteris, kuri lengvai plaukia podiumu, o rūbus puošia mėnulio akmenys, sidabriniai burbuliukai, perlai, įmantri ornamentika.

Liko stipriausieji

Šiemet, pasak dizainerės, Rygos mados savaitėje buvo daugiau prancūziškos mados tendencijų, nes daugelis dalyvavusių dizainerių mokėsi Paryžiaus mados mokyklose.

Mados savaitėje dirbo ne tik kūrėjai, buvo paskirta komanda asistentų, profesionalūs visažistai, kirpėjai. Jai didelis netikėtumas buvo, kai ji vietoj modelių lengvai išsitaršiusiais plaukais, sklendžiančiais, svajingai, ji išvydo „barbes“ garbanotais plaukais ir prabangiu makiažu.

„Kolegos pamatė modelius ir aiktelėjo: “Dyvos“ (deivės). Skambėjo avangardinė muzika, tai saldų barbišką stilių šiek tiek atsvėrė. Lietuvoje ši kolekcija atrodytų vienaip, Paryžiuje kitaip“, — sakė dizainerė.

Rudens— žiemos kolekcijų pristatymas vyks kitų metų kovo mėnesį.

Geriau turėti vieną, bet kokybišką

D. Nevedomskytė pasakojo Rygoje susidūrusi su visame pasaulyje plintančia tendencija — turėti savo siuvėją, rūbų modeliuotoją, o ne vaikytis „štampuotų“ garsių firmų pavadinimų.

„Geriau turėti vieną gerą, kokybišką, stilingą suknelę, negu pilną spintą nesąmonių. Tikroji prabanga yra ne etiketė, o individualus dalykas, pasiūtas specialiai tau“, — sakė dizainerė.

Citata:

„Geriau turėti vieną gerą, kokybišką, stilingą suknelę, negu pilną spintą nesąmonių.“

MADA: Ketvirtus metus Rygos mados savaitėje dalyvaujanti šiaulietė dizainerė Diana Nevedomskytė pasakojo, kad šioje mados savaitėje buvo itin gausu prabangos.

TAPYBA: Ant šilko tapyti ornamentai dvelkia švelnumu ir ramybe.

LENGVUMAS: Šilko audiniai pleveno ore.

 

Jono TAMULIO nuotr.

MODELIS: Dizainerės Dianos Nevedomskytės pavasario— vasaros kolekcijoje — lengvas šilkas ir švelnios spalvos.

STILIUS: Rygos mados savaitėje šiaulietės Dianos Nevedomskytės kolekcija buvo pavadinta baltiška.

 

Dianos NEVEDOMSKYTĖS albumo nuotr.