Romansų vakaras Paežerių dvare

Ritos ŽADEIKYTĖS nuotr.
11 kartą vykstantis romansų vakaras pradžiugino klausytojų gausa.
Rugpjūčio 10 dieną į Paežerių dvarą, esantį Šiaulių rajone, greta Juozapavos ir Dirvonėnų, prie gražaus Nelindos ežero, jau vienuoliktą kartą rinkosi romansų gerbėjai į jaukumu, nuoširdumu ir romantika alsuojantį koncertą, kuris šį kartą vyko po atviru dangumi, jaukiame dvaro kieme.

Šis romantiškas vakaras kiekvieną vasarą sulaukdavo daug klausytojų, tačiau šį kartą net ir patys vakaro organizatoriai nustebo žmonių gausa.

Romansų vakarą „Ant melsvo ežero bangų“ pradėjo etnokultūrinės stovyklos „Koks kraštas, toks ir raštas“ stovyklautojų grupė „Spalvotosios kreidutės“ bei romansų vakarų, šios stovyklos sumanytoja ir organizatorė Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Jovita Lubienė.

Koncertą tęsė pirmą kartą šiame dvare koncertuojantis folkloro ansamblis iš Raseinių „Degule“. Į sceną kilo vokalinis ansamblis „Mėtos“, vadovaujamas Kristinos Lučinskaitės, jautrūs, svajingi Gitanos ir Giedriaus Morkių, Sandros ir Alfonso Giedrų šeimyniniai duetai. Visus sužavėjo Pakruojo vicemero Virginijaus Kacilevičiaus ir jo dukros Marijos Kacilevičiūtės duetas, romansų atlikėjų grupė „Retro“ iš Verbūnų, vadovaujama Onos Baranauskienės, taip pat „Akmenės vyrai“.

Greta romantiškų dainų skambėjo ir poezija, kurią skaitė jos autorė žavioji Lina Kasparienė. Visus pasveikino Raudėnų seniūnijos seniūnas Antanas Venckus.

Dvaro salėje veikė paroda „Baltų ženklai ir jų interpretacijos“ – tai etnokultūrinės stovyklos „Koks kraštas, toks ir raštas“ metu vykusių kūrybinių dirbtuvių dalyvių sukurti tapybos darbai, tapyti ant drobės akriliniais tamsoje šviečiančiais dažais. Kūrybinių dirbtuvių vadovė – dailės mokytoja Žyginta Ivanavičienė.