Renavo dvare prisimenamas Laurynas Ivinskis

Renavo dvaro sodybos nuotr.
Renavo dvare pasakojama apie Lauryno Ivinskio sąsajas su dvaru. Platesnę informaciją galima rasti nuskenavus QR kodą. L. Ivinskio gyvenimas glaudžiai susietas su Šiaulių kraštu.
Renavo dvaro rūmų (Mažeikių r.) vestibiulyje prie pirmojo lietuviško kalendoriaus leidėjo Lauryno Ivinskio (1810 m. rugpjūčio 15 d. Bambaluose, Užvenčio valsčius – 1881 m. liepos 29 d. Milvyduose, palaidotas Kuršėnuose) portreto pastatytas stovelis su QR kodu. Nuskenavus kodą, pateikiama išsami informacija apie garsųjį mokytoją L. Ivinskį ir sąsajas su Renavo dvaru.

L. Ivinskio gyvenimą ir veiklą Renavo dvare iliustruoja vienas iš ekspozicijos informacinių stendų.

QR kodas su informacija apie L. Ivinskį – Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojų įgyvendinto projekto „Atverk kodą – pažink Mažeikių krašto kultūros istoriją“ dalis.

Interaktyvus Mažeikių krašto kultūrinis žemėlapis nauja informacine ir vaizdine medžiaga apie Lietuvai nusipelniusius kultūros šviesuolius, susijusius su Mažeikių kraštu, pildomas antrus metus. Atminimo ženklai įvairiose vietovėse pažymimi QR kodais.

Viešosios bibliotekos interneto svetainėje sukurtas interaktyvus žemėlapis „Mažeikių kultūrinis lobynas“ šiemet bus papildytas nauja informacija apie 11 kultūros asmenybių, kurių gyvenimas susijęs su Mažeikių kraštu. Iš viso žemėlapyje bus pateikta 20 rašytojų, dailininkų, kompozitorių, teatralų, kitų kultūros ir meno veikėjų biografijų, nuotraukų, informacija apie 130 jų atminimo įamžinimo ženklų visoje Žemaitijoje. 40 objektų bus pažymėti QR kodais.