Regina Šulskytė savo laiku dalysis Vilniuje

Regina Šulskytė savo laiku dalysis Vilniuje

Re­gi­na Šuls­ky­tė sa­vo lai­ku da­ly­sis Vil­niu­je

Ko­vo 21 die­ną Vil­niaus fo­tog­ra­fi­jos ga­le­ri­jo­je ati­da­ro­ma šiau­lie­tės fo­to­me­ni­nin­kės Re­gi­nos Šuls­ky­tės fo­tog­ra­fi­jų pa­ro­da „Ma­no lai­kas“.

Jau dau­giau nei dvi­de­šimt me­tų per­so­na­li­nes pa­ro­das ren­gian­čios me­ni­nin­kės kū­ri­niuo­se – nuo­sek­li as­me­ni­nio san­ty­kio su bū­ti­mi ana­li­zė.

Pa­sak me­noty­ri­nin­kės Dan­guo­lės Ruš­kie­nės, R. Šuls­ky­tės lai­kas pri­klau­so tiems reiš­ki­niams, ku­riuos de­ra ana­li­zuo­ti ke­liais as­pek­tais.

Pir­miau­sia, kaip lai­ką, ku­ria­me be jo­kių va­lios pa­stan­gų at­si­du­ri pa­ts. Ku­ria­me gims­ti ir jau ran­di kaž­kie­no pa­lik­tus praei­ties pėd­sa­kus. Su jais au­gi, vė­liau da­lį jų pri­siim­da­mas kaip sa­vo, ki­ta da­lis taip ir lie­ka liu­dy­ti anuo­me­ti­nį gy­ve­ni­mą. Per tą lai­ką at­si­ran­da ir as­me­ni­nis lai­kas, ku­ris au­ga, mai­no­si kar­tu su ta­vi­mi. Ta­čiau jis pa­si­lie­ka ir tau iš­ny­kus, tap­da­mas praei­ties pėd­sa­ku ki­toms kar­toms. Jį teks pri­siim­ti nau­jai gi­mu­siems, ar­ba pa­lik­ti kaip dar vie­ną praei­ties įro­dy­mą.

Tai – cik­las, į ku­rį įtrau­kia­mas kiek­vie­nas, be at­ran­kos. Vie­na ver­tus, tas lai­kas vyks­ta ne­prik­lau­so­mai nuo ta­vęs, ki­ta ver­tus – esi vie­nas iš tų, ku­rie jį vei­kia, for­muo­ja ir pa­lie­ka bū­tent to­kį. Lai­kas – lyg ant­ra oda. Gau­bian­tis tol, kol iš jos iš­si­ne­ri. Kaip oras, ku­ris pri­klau­so tiems, ku­rie kvė­puo­ja.

R. Šuls­ky­tė fo­tog­ra­fi­jų cik­le „Ma­no lai­kas“ gi­li­na­si bū­tent į šias lai­ko są­vo­kos api­brėž­tis.

Re­gi­na Šuls­ky­tė 1981 me­tais bai­gė Šiau­lių uni­ver­si­te­to dai­lės fa­kul­te­tą. Dir­bo Kau­no S. Žu­ko tai­ko­mo­sios dai­lės tech­ni­ku­me, Šiau­lių Fo­tog­ra­fi­jos mu­zie­ju­je, dės­tė Šiau­lių uni­ver­si­te­to Me­nų fa­kul­te­to Au­dio­vi­zua­li­nio me­no ka­ted­ro­je. Nuo 1995 me­tų Lie­tu­vos fo­to­me­ni­nin­kų są­jun­gos na­rė. Nuo 1995 me­tų Šiau­lių ne­vy­riau­sy­bi­nės fo­tog­ra­fi­jos or­ga­ni­za­ci­jos „For­ma“ įkū­rė­ja, va­do­vė ir pa­ro­dų ku­ra­to­rė. Pa­ro­do­se da­ly­vau­ja nuo 1996 me­tų. Dar­bai eks­po­nuo­ti Lie­tu­vo­je ir už­sie­ny­je.

Pa­gal Lie­tu­vos fo­to­me­ni­nin­kų są­jun­gos inf.

Re­gi­na Šuls­ky­tė "Lau­kiant ru­dens“, cik­las „Ma­no lai­kas“.