Rašytoja sėmėsi idėjų knygai apie Joniškį

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Rašytoja Gina Viliūnė, „Aušros“ gimnazijos alumnų asociacijos prezidentas Darius Jurgaitis ir dr. Ernestas Vasiliauskas – prie atkurto XVIII amžiaus pradžios Joniškio Turgaus aikštės maketo.

Praėjusią savaitę dvi dienas Joniškyje lankėsi istorinių romanų rašytoja Gina Viliūnė, pakviesta „Aušros“ gimnazijos alumnų asociacijos prezidento Dariaus Jurgaičio. Tai buvo jau antra jos pažintis su mūsų miestu iš arčiau, nes populiarių knygų autorė ruošiasi rašyti knygą apie Joniškį.

Idėją išleisti istorinį romaną apie Joniškį rašytojai ir pasiūlė Joniškio „Aušros“ gimnazijos alumnų asociacijos prezidentas Darius Jurgaitis. Jau praėjusiais metais Ginai Viliūnei naudingos medžiagos apie Joniškio istoriją, tarmę, tautosaką suteikė istorikas, archeologas dr. Ernestas Vasiliauskas, Žiemgalos draugijos Joniškio skyriaus vadovė Ilona Osipova, kalbininkė Rita Urnėžiūtė.

O štai šįsyk rašytojos laukė gyva pažintis su Joniškio miestu ir jo ištakomis, su apylinkėmis, architektūra, kulinariniu paveldu.

Pasak rašytoją taip pat lydėjusios Joniškio „Aušros“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Vilijos Bartašienės, Gina Viliūnė sako, kad mūsų krašto istorija labai įdomi ir unikali, infomacijai „sugulus į stalčiukus“, netolimoje ateityje gali kažkas gimti... O tai būtų knyga apie Joniškį, jo įsikūrimą.

G. Viliūnė yra profesionali Vilniaus gidė, rašo straipsnius žurnalams „Iliustruotoji istorija“, „Legendos“, yra knygos „Vilniaus šventovė“ bendraautorė. Ji parašė romanus „Karūna be karaliaus“, „Vilniaus Madona“, „Magdalė, smuklės merga“ ir kt.