Radviliškio muzikos mokyklos chorui „Saulės vaikai“ – aukso diplomas Anglijoje

Radviliškio muzikos mokyklos nuotr.
Radviliškio muzikos mokyklos choras „Saulės vaikai“ Tarptautiniame Hull‘o mieste Anglijoje vykusiame chorų konkurse laimėjo aukso diplomą.

Tarptautiniame Hull‘o mieste Anglijoje vykusiame chorų konkurse vaikų chorų kategorijoje Radviliškio muzikos mokyklos choras „Saulės vaikai“ iškovojo aukščiausią apdovanojimą – aukso diplomą. Trisdešimt devynis jaunuosius choristus į konkursą lydėjo choro vadovė Inga Petrauskienė, koncertmeisteris Rytis Borusevičius, Radviliškio muzikos mokyklos direktorė Aurelija Stončiuvienė, jos pavaduotoja ugdymui Aurelija Meškauskienė.

Pasak choro vadovės Ingos Petrauskienės, ir konkursas, ir visa kelionė choristams paliko neišdildomų įspūdžių.

„Savo kategorijoje konkurse varžėmės su tikrai gilias tradicijas turinčiais chorais iš Pietų Afrikos Respublikos, Austrijos ir Turkijos. Pavyzdžiui, choras iš Pietų Afrikos Respublikos yra įsikūręs prieš 50 metų, turi gilias chorinio dainavimo tradicijas. Žinoma, choristai ten jau seniai nebe tie pirmieji“, – sakė I. Petrauskienė.

I. Petrauskienė pasidžiaugė, kad atsinaujinusios sudėties choras konkurse pasirodė puikiai, pavergė vertinimo komisiją ir surinko reikiamą balų skaičių aukso diplomui.

„Praėjusiais metais Italijoje vykusiame konkurse tą pačią programą atlikome su vyresnėlėmis choro merginomis, tuomet taip pat laimėjome aukso diplomą, o į šį konkursą važiavo daugiau jaunesnių choristų, nes vyresnės merginos liko namie rengtis brandos egzaminams. Džiaugiuosi, kad ir augantis choro jaunimas yra stiprus“, – sakė ji.

Choristai padėkojo ir ekskursiją po Hull‘ą suorganizavusioms vietos lituanistinės mokyklėlės vadovėms Aušrai Mikštienei ir Airinai Paulauskaitei-Krulienei, ir po Londoną įspūdingą ekskursiją surengusiai iš Radviliškio kilusiai, šiuo metu Londone gyvenančiai Raimondai Ausmanienei.