Pristatoma Vyganto Paukštės paroda

Vyganto Paukštės kūrinys „Kviečia“. 2019 metai.
Balandžio 15-ąją, Kultūros dieną, Šiaulių „Laiptų galerijoje“ atidaroma vilniečio Vyganto Paukštės tapybos darbų paroda.

Į „Laiptų galeriją“ dailininkas grįžta penktąjį kartą. Personalinės parodos buvo surengtos 2007 ir 2016 metais, bendrose parodose tapytojas dalyvavo „Laiptų galerijos“ 25-mečiui skirtoje parodoje „25x25“, 2019 metais – projekte „Prie kavos“.

V. Paukštė gimė Vilniuje (1957 m.), studijavo tapybą Lietuvos dailės institute (dabar – akademija).

Nuo 1984 metų dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje (Olandijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Norvegijoje, Danijoje, Švedijoje, JAV ir kt.), jo kūryba saugoma Lietuvos ir užsienio muziejuose, meno galerijose ir privačiose kolekcijose.

V. Paukštė mokytojavo J. Vienožinskio dailės mokykloje, dėstė Vilniaus dailės akademijoje. 1996–1997 ir 2000–2001 metais menininkui suteikta aukščiausiojo laipsnio valstybės stipendija.

V. Paukštės darbų neįmanoma supainioti su kito dailininko kūriniais: autorius dažniausiai nagrinėja moters ir vyro, žmogaus ir gamtos tarpusavio santykius, suteikdamas buitiškumui mitologiškumo ir poetiškumo, tik jam būdingas minkštas siluetinis piešinys, jautrūs spalvų santykiai.

Paroda „Laiptų galerijos“ Didžiojoje ir Mažojoje salėse veiks iki gegužės 12 dienos.