Pristatė istorinę apybraižą apie „Konrado“ kavinę

Ievos SLONKSNYTĖS nuotr.
Istorikas, publicistas Juozas Brazauskas pristatė knygą „Legendinė „Konrado“ kavinė“.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su istoriku, publicistu Juozu Brazausku. J. Brazauskas – mokytojas ekspertas, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatas, daugiau kaip 30 istorijos vadovėlių ir mokymo priemonių autorius ir sudarytojas.

„Legendinė „Konrado“ kavinė“ – naujausia istoriko knyga. Apybraiža pasakoja apie tarpukario Kauno bohemą, apie garsiausią tarpukario Kauno intelektualų susibūrimo vietą, buvusią adresu Laisvės alėja 45 – „Konrado“ kavinę.

Tai buvo pirmasis nepriklausomoje Lietuvoje stichiškai atsiradęs Kauno kultūros, meno ir spaudos atstovų neoficialaus bendravimo bei traukos centras, turėjęs pretenzijų į analogiją su Paryžiaus „Rotonda“ bei Krokuvos „Žaliuoju balionėliu“.

Į „Konrado“ kavinę rinkdavosi įvairių pažiūrų ir skirtingų kartų rašytojai, dailininkai, teatralai, muzikai, žurnalistai, diplomatai. Čia dainavo Antanas Dvarionas, Juozas Indra, Romanas Marijošius, Aleksandras Vertinskis, Danielius Dolskis, publiką virtuozišku grojimu užburdavo smuikininkas Michelis Hofmekleris ir Danielius Pomerancas.