Populiariausias „Kito kampo“ spektaklis Šiauliuose bus parodytas lapkričio 30 dieną

Populiariausias „Kito kampo“ spektaklis Šiauliuose bus parodytas lapkričio 30 dieną

Po­pu­lia­riau­sias „Ki­to kam­po“ spek­tak­lis Šiau­liuo­se bus pa­ro­dy­tas lapk­ri­čio 30 die­ną

Aki­mir­kos iš „Ki­to kam­po“ aš­tun­to­jo se­zo­no ati­da­ry­mo vals­ty­bi­nia­me Vil­niaus ma­ža­ja­me teat­re šį rug­sė­jį.

Vy­tau­to Dran­gi­nio nuo­tr.

Imp­ro­vi­za­ci­jų šou „Ge­ro hu­mo­ro do­zė“ yra po­pu­lia­riau­sias „Ki­to kam­po“ spek­tak­lis. Į jį iš­per­ka­mi vi­si bi­lie­tai. Ak­to­riai nie­ka­da ne­ži­no, ko­kius pa­čius ne­ti­kė­čiau­sius žiū­ro­vų pa­siū­ly­mus teks įgy­ven­din­ti sce­no­je, dėl to kiek­vie­nas spek­tak­lis – vie­nin­te­lis, uni­ka­lus, nie­ka­da ir nie­kur ne­ro­dy­tas. Į Šiau­lių dra­mos teat­rą su šiuo pa­si­ro­dy­mu „Ki­tas kam­pas“ at­vyks­ta lapk­ri­čio 30 die­ną.

„Kar­tais, tie­sa, la­bai re­tai, nu­tin­ka taip, kad vy­ras su­tin­ka mo­te­rį ir jie vie­nas ki­tam iš kar­to pa­jun­ta sim­pa­ti­ją. Mū­sų pa­si­ro­dy­mų me­tu abi­pu­sė sim­pa­ti­ja su žiū­ro­vu už­si­mez­ga kiek­vie­ną kar­tą, kiek­vie­no imp­ro­vi­za­ci­jų spek­tak­lio, kiek­vie­no šou me­tu. O to­kia ener­gi­ja, toks sprogs­ta­ma­sis už­tai­sas mus dar la­biau įkve­pia“, – šyp­so­si teat­ro „Ki­tas kam­pas“ va­do­vas ir ak­to­rius Aud­rius Bru­žas.

Net moks­liš­kai įro­dy­ta, kad juo­kas ir tei­gia­mos emo­ci­jos gy­do sie­lą, gelbs­ti san­ty­kius, sau­go nuo šir­dies li­gų, va­lo plau­čius, mal­ši­na skaus­mą ir de­gi­na ka­lo­ri­jas. To­dėl „Ki­to kam­po“ ak­to­riai sa­vo pa­si­ro­dy­mus va­di­na te­ra­pi­ja. „Ser­gi? Nu­sil­pęs? Nu­si­mi­nęs? Pras­ta imu­ni­nė sis­te­ma? Ateik pas mus juok­tis ir pa­sveik“, – kvie­čia A. Bru­žas.

Šie me­tai, jau aš­tun­tie­ji, teat­rui ypa­tin­gi. „Sep­tin­tą­jį se­zo­ną už­da­rė­me 7 va­lan­dų truk­mės imp­ro­vi­za­ci­jos ma­ra­to­nu ir taip pa­sie­kė­me nau­ją re­kor­dą. Tai bu­vo pir­mo­ji to­kia pa­tir­tis mū­sų gy­ve­ni­me, di­džiu­lis kū­ry­bi­nis iš­šū­kis. Bet mums pa­tin­ka iš­šū­kiai. Pa­tys jų sau nuo­lat su­si­gal­vo­ja­me ir su­si­ku­ria­me. Są­mo­nin­gai ieš­ko­me nau­jų for­mų, nau­jų žai­di­mų, nau­jų kū­ry­bi­nių spren­di­mų. Juk taip kur kas įdo­miau gy­ven­ti“, – tei­gia A. Bru­žas.

Kas­met teat­ro ak­to­riai iš sa­vęs rei­ka­lau­ja vis dau­giau. Prieš ket­ve­rius me­tus jie su­ren­gė imp­ro­vi­za­ci­ją į 10-ies ki­lo­met­rų aukš­tį pa­ki­lu­sia­me lėk­tu­ve. Tai bu­vo pir­ma­sis toks pa­si­ro­dy­mas or­lai­vy­je Lie­tu­vos is­to­ri­jo­je. Tuo­met imp­ro­vi­za­ci­jos teat­ro „Ki­tas kam­pas“ tru­pę žiū­ro­vai ži­no­jo kaip meist­riš­kai ku­rian­čią spek­tak­lius, su­dė­lio­tus iš trum­pų etiu­dų. Pas­ta­ruo­sius dve­jus me­tus ak­to­riai štur­muo­ja aukš­čiau­sią imp­ro­vi­za­ci­jos žan­ro pa­ko­pą ir per pu­sant­ros va­lan­dos su­ku­ria vien­ti­so siu­že­to spek­tak­lį.

„Se­niai apie tai gal­vo­jo­me ir są­mo­nin­gai link to ėjo­me. Rei­kė­jo įgy­ti pa­kan­ka­mai pa­tir­ties, kad pa­ga­liau ga­lė­tu­me su­kur­ti vien­ti­są imp­ro­vi­zuo­tą spek­tak­lį. Kai pa­ga­liau de­biu­ta­vo­me su imp­ro­vi­za­ci­jų spek­tak­liu „Du­rys“, mums tai bu­vo di­džiau­sias pro­fe­si­nis iš­šū­kis, aukš­čiau­sio su­dė­tin­gu­mo už­duo­tis vi­siems teat­ro ak­to­riams. „Du­rys“ – tai rea­liu lai­ku ku­ria­mas vien­ti­so siu­že­to pu­sant­ros va­lan­dos truk­mės spek­tak­lis: be iš anks­to pa­ra­šy­to teks­to, be sce­nog­ra­fi­jos ir, svar­biau­sia, be re­ži­sie­riaus. Ir vi­sa tai – ste­bint ati­džiam ir reik­liam žiū­ro­vui. Tad tik įsi­vaiz­duo­ki­te, ką pa­ty­rė­me šie­met bir­že­lį, kai už­da­ry­da­mi sep­tin­tą­jį teat­ro se­zo­ną be jo­kio ato­kvė­pio ir su­sto­ji­mo imp­ro­vi­za­vo­me net sep­ty­nias va­lan­das! Tai bu­vo mil­ži­niš­kas iš­šū­kis – ir ne tik kū­ry­bi­nis, bet ir fi­zi­nis“, – sa­ko ak­to­rius Ki­ri­las Glu­ša­je­vas.

Idė­jų, ką veik­ti to­liau, teat­ras ku­pi­nas ir šį se­zo­ną. Ar­ti­miau­siuo­se „Ki­to kam­po“ pla­nuo­se – nau­jų jau­nų na­rių įtrau­ki­mas, taip pat – vi­siš­kai nau­jo for­ma­to pri­sta­ty­mas. „Bet apie vi­sa tai pla­čiau pa­pa­sa­ko­si­me šiek tiek vė­liau“, – int­ri­guo­ja A. Bru­žas.

De­ta­li in­for­ma­ci­ja apie ren­gi­nį Šiau­liuo­se: https://www.fa­ce­book.com­/e­vents/154879604973618/

Ki­ti „Ki­to kam­po“ pa­si­ro­dy­mai (www.goo.gl/rZg5Gs)

Pri­jun­ki­te prie „Šiau­lių kraš­to“ drau­gų Fa­ce­boo­ke, da­ly­vau­ki­te kon­kur­se ir lai­mė­ki­te kvie­ti­mus! www.fa­ce­book.com/­Siau­liuk­ras­tas