Poezijos pavasaris Šiauliuose sukvies į Venclauskių namus

Augustės LABENSKYTĖS nuotr.
Venclauskių namuose-muziejuje vyks tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2023“ renginys „Poezijos pavasaris Šiauliuose“.

Gegužės 24 dieną Venclauskių namuose-muziejuje vyks tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2023“ renginys „Poezijos pavasaris Šiauliuose“.

Poezijos ir muzikos vakare dalyvaus Birutė Grašytė-Black, pernai apdovanota Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus premija už geriausią praėjusių metų poezijos debiutą – knygą „Sumokėjau alyvmedžio lapais“. Autorė į „Poezijos pavasarį“ atvyks specialiai iš JAV, kur šiuo metu gyvena.

Šiauliuose svečiuosis ir kiti žinomi Lietuvos kūrėjai: knygų „Sakyciniai ir pilniavociniai. Ailėraščiai dzūkų tarmi“, „Dubeltavos išpažintys. Eilėraščiai dzūkiškai ir lietuviškai“ ir kt. autorius, literatūros almanachų sudarytojas, asociacijos „Slinktys“ vadovas Juozas Žitkauskas, Kultūros ir meno premijos laureatė, knygų „Debesiu“, „Per žarijas“, „ Padai pilni vinių“ ir kt. autorė Aldona Ruseckaitė, kunigas, poezijos rinkinių „Artumų Erčios“, „Surink iš pakraščių“ autorius Justas Jasėnas, poetė ir dailininkė, knygų „ Baltojo kiro giesmynai“, „ Kaligrafijos eskizai“ ir kt. autorė Daiva Molytė-Lukauskienė, poetė, aktorė, vertėja, į lietuvių kalbą išvertusi daug užsienio autorių kūrybos, išleidusi knygą „Sonatos“ ir kt. Sonata Paliulytė.

Klausytojus džiugins ir skaitovo, ilgamečio radijo diktoriaus Juozo Šalkausko skaitomos eilės bei Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro fleitininko Andriaus Radziukyno atliekami kūriniai.

59-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ prasidėjo gegužės 14 dieną. Festivalio programoje – gyvi susitikimai su įvairių kartų poetais, skaitymai, pokalbiai apie literatūrą, poezijos ir muzikos vakarai, literatūros pamokos, sakralinės poezijos valandos, ekskursijos, parodos, naktiniai vakarojimai, slemo improvizacijos, dainuojamosios poezijos vakarai.

Iki gegužės 28 dienos įvyks 132 renginiai įvairiose šalyse (Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, JAV, Vengrijoje).