Poezijos pavasaris į Pakruojo rajoną atėjo su muzika

R. NIKALAJEVIENĖS nuotr.
„Poezijos pavasaris 2020“ Žeimelyje.

Pakruojo rajone vyko „Poezijos pavasario 2020“ renginiai.

Žeimelyje, Pakruojo krašto muziejaus „Žiemgala“ kiemelyje rinkosi poezijos mylėtojai. Susirinkusiuosius pasveikino muziejaus vedėja Daiva Skrupskelytė, daina popietę pradėjo Žeimelio moterų ansamblis, vadovaujamas Danutės Maižiuvienės.

Skaitovė Gražina Urbonaitė M. Daukšos žodžiais kalbėjo apie gimtąją kalbą, kaip tautos ir valstybės pamatą, skaitė J. Marcinkevičiaus, E. Mieželaičio kūrybą.

Poetai Agnė Žagrakalytė ir Vytautas Kaziela ne tik skaitė savo kūrinius, bet ir papasakojo, kaip jie gimė, kokias knygas yra išleidę.

Savo eilėraščius skaitė ir kraštietė literatų klubo „Židinys“ narė Vilija Kaškelytė Narvydienė.

Linkuvoje poezijos gerbėjai taip pat susirinko į tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2020“ poezijos valandą „Atgaiva sielai“. Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos lankytojai ir svečiai išgirdo poečių Ievos Gudmonaitės ir Meilės Kudarauskaitės skaitytas eiles. Susirinkusiems kūrinius atliko bardas – Vygantas Kazlauskas.

Poezijos festivalį užbaigė poezijos vakaras poeto Eduardo Mieželaičio gimtinėje Pakruojo rajono Kareiviškių kaime. Susirinkusiems prie atminimo akmens ir ąžuolo poetai Agnė Žagrakalytė, Vytautas Kaziela, Ieva Gudmonaitė ir Meilė Kudarauskaitė skaitė savo kūrybos eiles bei pasakojo kaip gimė eilėraščių idėjos.

Skaitovė Gražina Urbonaitė dalijosi mintimis apie kalbą, valstybę, prisiminė K. Donelaičio bei E. Mieželaičio kūrybą, bardas Vygantas Kazlauskas užbūrė lyriškomis melodijomis ir vasariška nuotaika.

Savo kūryba pasidalino ir Pakruojo literatų klubo „Židinys“ nariai Inta ir Mindaugas Bulaičiai, nuskambėjo Pakruojo kultūros centro folklorinis ansamblio atliekamos dainos.