Penktadienį startuos 15-asis festivalis „RUMSHK“

Organizatorių nuotr.
Penktadienį prasidės festivalis „RUMSHK“.
Festivalis-konkursas „RUMSHK‘15“, vyksiantis penktadienį ir šeštadienį Zubovų rūmų kiemelyje, pradės renginių uraganą Šiauliuose: iškart po jo – rugpjūčio 23 dieną – prasidės „Šiaulių naktys“. „RUMSHK“ organizatoriai žada gerą koncertą, saugią atmosferą ir netikėtas pramogas.

„RUMSHK“, kuris šiemet Šiauliuose vyks jau penkioliktą kartą, išgyveno visokiausius laikus – aukso amžių, kai Zubovų rūmų pievelė būdavo pilna žmonių, virdavo pokalbiai ir diskusijos, o scenoje koncertavo jau muzikos istorija tapę muzikantai. Buvo ir tuštesnės pievelės metas.

Šiemet „RUMSHK“ vyks COVID-19 fone, laikantis visų saugumo reikalavimų. Organizatoriai džiaugiasi į „RUMSHK“ koncertus subūrę labai įvairų ir stiprių grupių ir klausytojams žada tikrai gerą renginį. Pagrindinį konkurso prizą įsteigė asociacija „Latga“.

Reikia, kad alternatyvią muziką girdėtų. Popsas dažniausiai pats savaime nieko nekuria. Jis perima idėjas iš alternatyvios muzikos ir padaro prieinamas masėms. Mes skatiname kūrybiškumą ir palaikome tuos, kurie kuria savo muziką. Be to, labai reikia, kad muzikos grupės bendrautų tarpusavyje ir kurtųsi nauji muzikiniai reiškiniai“, – sako Remigijus Ruokis, suorganizavęs pirmąjį „RUMSHK“.

RUMSHK“ organizatorė Diana Kuprytė sako, kad alternatyvios muzikos festivalių, ypač nemokamų, Lietuvoje vyksta labai nedaug, ji iškelia ir savanorystės aspektą.

„Prieš 13 metų pirmąkart savanoriavau būtent šiame festivalyje. Savanorystė muzikos festivaliuose suformavo mano asmenybę, pasaulėžiūrą, atradau savo pašaukimą, o ką jau kalbėti apie kitus profesinius įgūdžius. Norėčiau, kad mūsų rengiamas „RUMSHK“ taip pat padėtų jauniems žmonėms atrasti save – galbūt muzikoje, galbūt kitose veiklose“ – sako D. Kuprytė.

Šiemet festivalyje „RUMSHK“ gros „Mėnulio fazė“, „Kieno Mishke Kankorezhiai“, John's Shower Band, „Mėlyna“, „Wrong way“, „Dancing Crow“, „Black Spikes“, Rattlesnake, Mėlyna, JUZT, Abii, Clockwork Creep, Anaphora, Black Spikes, Granny's Boots, SynthEtika, Studio Maruko“, „Andaja“, „D.I.K.V.A.Š“, „Your Chair, Mrs. Smith“.

Koncertai vyks Zubovų rūmų kieme, o pačiuose Zubovų rūmuose veiks tatuiruočių studijos renginiai, bus galima klausytis Dovydo Bluvšteino paskaitos „Renginių inžinerija – kas ir kaip veikia muzikiniame versle“, vyks Nėriaus A. Pečiūros filmo „Londono gatvėse su Varvekliu“ premjera, legendinės „Paradise TV“ vaizdų, Sauliaus Pučinsko, Fotografijos muziejaus dokumentikos peržiūros.

Dar viena renginio naujiena – tarp muzikantų pasirodymų bus galima išvysti įvairių sporto šakų prisistatymus. Juk dažniausiai muzikantai ar šokėjai linksmina sporto renginių lankytojus, o šįsyk bus atvirkščiai – sportininkai pasirodys per muzikantų pertraukėles ir galbūt kažką sudomins savo sporto šaka. Vyks vaikų simultanas su Viktorija Čmilyte, savo sporto šaką populiarins tenisininkai ir kiti.