„Paveldo DNR“ konkurso apdovanojimas – Jakiškių dvaro savininkei

LR Prezidentūra. Roberto DAČKAUS nuotr.
Iškilminga akimirka Prezidentūroje su LR Prezidentu Gitanu Nausėda ir kitais apdovanotaisiais. Meilė Zaleckienė – trečia iš dešinės.

Penktadienį, rugsėjo 29-ąją, Prezidentūroje pirmą kartą įteikti kultūros paveldo apdovanojimai „Paveldo DNR“. Joniškio krašto atstovei, Jakiškių dvaro savininkei Meilei Zaleckienei įteiktas padėkos raštas.

Valstybinės kultūros paveldo komisijos organizuojami apdovanojimai „Paveldo DNR“ sulaukė daugybės nominantų iš visos Lietuvos.

Kandidatus trims kategorijoms – labiausiai kultūros paveldo srityje pasižymėjusiems žmonėms, geriausiai tvarkomiems objektams ir sėkmingiausioms iniciatyvoms – teikė Lietuvos savivaldybės ir gyventojai. Šie apdovanojimai bus rengiami kas 4 metus, tiek, kiek trunka viena Paveldo komisijos kadencija.

Iš viso „Paveldo DNR“ gavo net 102 paraiškas, o iš jų vertinimo komisija toliau svarstė 11 paveldo objektų, 11 asmenybių ir 16 iniciatyvų bei darbų.

Be pagrindinių nominacijų „Paveldo DNR“ vertinimo komisija nusprendė įsteigti papildomas padėkas atskiroms iniciatyvoms, objektams ir žmonėms. Viena jų skirta Jakiškių dvaro, kuri jau tapęs ne tik vestuvių, krikštynų, fotosesijų mėgiama vieta, bet jame filmuotos ne vienos kino juostos scenos, savininkei Meilei Zaleckienei.