Parodoje pražydo karoliukų gėlės

Karinos UDRĖS nuotr.
Natalijos Gudeikienės darbuose – daug gyvybės.
Šiaulių rajono Drąsučių bibliotekos knygų fonde atidaryta visą kovo mėnesį veiksianti Šiaulių kurčiųjų meno užimtumo vadovės Natalijos Gudeikienės darbų paroda „Gėlės iš karoliukų“.

Paveiksluose „sužydo“ smulkiais karoliukais sukurti narcizai, žibuoklės, snieguolės, orchidėjos, pakalnutės.

Natalijos Gudeikienės, gyvenančios Lieporių kaime, Šiaulių rajone, pražydintos gėlės atspindi pastarųjų dvejų metų kūrybinio darbo rezultatus. Darbeliai iš karoliukų tapo pomėgiu, turiningu laisvalaikio praleidimo būdu ir atgaiva.

Daugelis Nataliją pažįsta kaip aktyvią Šiaulių kurčiųjų reabilitacijos užimtumo būrelio vadovę. Ir tik retas žino apie jos meilę karoliukams ir begalinę trauką rankdarbiams. Prieš kelerius metus internete ji ieškojo rankdarbių užsiėmimų ir pastebėjo karoliukais papuoštą medį, kuris sužadino smalsumą, pakurstė vaizduotę ir įkvėpė pasidomėti iki tol negirdėta ir nematyta technika.

Pirmas įspūdis, anot parodos autorės, ilgai nedavė ramybės, jį dar labiau sustiprino vienas apsilankymas siuvimo reikmenų parduotuvėje. Pamačius tūkstančius įvairių įvairiausių spalvų karoliukų, suprato: meilė jiems ateityje neabejotinai augs ir stiprės. Pirmuosius darbus atlikti sekėsi sunkokai, tačiau su kiekviena diena sėkmė vis labiau artėjo.

Savo darbus N. Gudeikienė dovanoja draugams, pažįstamiems.

Bibliotekoje eksponuojama tik dalis N. Gudeikienės darbų.

Anksčiau N. Gudeikienės darbai eksponuoti Šiaulių kurčiųjų reabilitacijos centre, ten sulaukė didelio susidomėjimo.