Parodoje – pokalbis apie Žiemgalos dailininkus

Monikos ILGAVIČIŪTĖS nuotr.
Apie parodoje eksponuojamus darbus, jų autorius pasakojo kūrinių kolekcijos savininkas Vladas Vertelis, renginyje dalyvavęs su žmona Regina.

Vasario 7 dieną Pakruojo ugniagesių draugijos stoginėje vyko parodos „Žiemgalos dailininkai“ aptarimas.

Eksponuojamus kūrinius trumpai pristatė Pakruojo rajono savivaldybės administracijos Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyriaus kultūros programų koordinatorė Rimantė Baratinskienė.

Apie parodoje eksponuojamus darbus, jų autorius pasakojo kūrinių kolekcijos savininkas kraštietis Vladas Vertelis, renginyje dalyvavęs su žmona Regina.

„Žiemgalos“ plenerų pradžią prisiminė kultūrologas Jonas Nekrašius, jis pasidalijo ir pirmuosiuose pleneruose dalyvavusių menininkų įspūdžiais apie Pakruojo kraštą.

Vieno iš plenerų Žeimelyje organizatorė Janina Vansauskienė padovanojo V. Verteliui dar du darbus.

Padėkos ir sveikinimo žodį renginio svečiams ir dalyviams tarė LR Seimo narys Stasys Tumėnas, Pakruojo rajono savivaldybės vicemeras Virginijus Kacilevičius ir Administracijos Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Renata Budrienė.

Parodą Pakruojo ugniagesių draugijos stoginėje dar galima apžiūrėti iki vasario 11 dienos.

Ekspozicijoje pristatomi su Žiemgala artimai susijusių dailininkų aliejinės tapybos darbai, akvarelės, grafika. Eksponuojama Jono Vilučio, Alfonso Motiejūno, Adolio Krištopaičio, Vlado Vaitiekūno, Romualdo Čarnos, Arūno Vasiliausko, Vitolio Trušio, Raimundo Trušio, Antano Krištopaičio, Vytenio Rimkaus, Leono Katino kūryba.