Parodoje atsiskleidžia Laukiniai Vakarai

Parodoje atsiskleidžia Laukiniai Vakarai

Parodoje atsiskleidžia Laukiniai Vakarai

Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje padvelkė Laukinių Vakarų dvasia: atidaryta fotografo, žurnalisto, menininko Zino Kazėno paroda „Wild Wild West/Laukiniai vakarai“. Šia paroda paminėta Pasaulinė spaudos laisvės diena.

Živilė KAVALIAUSKAITĖ

zivile@skrastas.lt

Linkuvoje (Pakruojo rajonas) gimęs, Vilniuje gyvenantis Z. Kazėnas sakė paisąs mados, todėl parodą penktadienį pristatė naudodamas instaliacijas. Prie kiekvienos nuotraukos pakabino paties kurtą odos pakabuką, ant sienos kabėjo ir marškiniai iš Nevados.

Paroda itin įvairi: autoriaus kūryba, iš kelionių parsivežti ir paties sukurti aksesuarai. Daugiausia nuotraukose atspindėta Arizonos valstija ir ją garsinančios rodeo aistros.

„Kaubojų, arklininkų veiksmas, atsidavimas pakeri. Kelias dienas pasitreniravau, kaip fotografuoti, o per tikras varžybas pavyko!“ – džiaugėsi kūrėjas.

Z. Kazėnas parodos lankytojams išdalijo vokus su savo tapytomis abstrakcijomis. Vokai kartu tapo ir loterijos bilietais.

Parodos atidaryme menininkas įteikė apdovanojimus ir AKIM 2012 projekto „Meninės kūrybos mokymai mokyklose“ nugalėtojams, piešusiems atviruką „Amerika“.

Daugybę tolimų ir egzotiškų šalių apkeliavęs fotografas yra surengęs beveik 200 parodų. 1988–1991 metais Z. Kazėnas buvo Sąjūdžio informacinės agentūros fotografas. Apie tų dienų įvykius yra surengęs 78 fotografijų parodas Lietuvoje ir užsienyje.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr. ir repr.

POLĖKIS: „Mano silpnoji vieta – country“, – šypsojosi kaubojišką skrybėlę užsidėjęs Zinas Kazėnas. Ši skrybėlė – pati seniausia, jai per tris dešimtis metų.

RODEO: Zinas Kazėnas įamžino rodeo kovas.

KOLEKCIJA: Ekspozicijoje – įvairiausi daiktai, kuriuos vienija Laukinių Vakarų dvasia.