Paroda pasakoja apie vaikus globojančias šeimas

Birutės LUKOŠIŪTĖS nuotr.
Paroda „Užauginti žmogų’’ vaizdais pasakoja apie globojančių šeimų kasdienybę.

Šiauliuose, Venclauskių namuose-muziejuje, eksponuojama fotografijų paroda apie vaikus globojančias šeimas „Užauginti žmogų’’. Atidarant parodą, apdovanotos vaikus globojančios šeimos. Šios šeimos tarsi tęsia namų šeimininkės Stanislavos Venclauskienės misiją – rūpintis be globos likusiais vaikais.

Paroda „Užauginti žmogų’’ keliauja po Lietuvą ir vaizdais pasakoja apie globojančių šeimų kasdienybę. Šeimų istorijos buvo fiksuojamos dvejus metus. Lankytojai parodoje turi galimybę iš arti pamatyti penkiolikos šeimų iš skirtingų Lietuvos vietovių gyvenimus. Parodoje pristatomas šeimas vienija tai, jog jos tapo namais vaikams, kuriems labiausiai jų reikėjo.

„Vienas stipriausių momentų gyvenime, kai gerokai ūgtelėjęs vaikas pradeda mane vadinti mama. Pirmi kartai išsprūsta pro nejaukumo filtrą lūpose – pasimatuojant, pasveriant, apsvarstant, ar ne per anksti. Niekada neparodau jaudulio – natūraliai priėmus daug trumpesnis kelias į kasdienybę. Man tai įvertinimas – negimdžiau, neauginau, bet esu mama. Avansu už tai, kad nuo šiandien visada būsiu šalia. Iki pabaigos pasaulio“, – sako globos ambasadorė, 18 vaikų mama, globėja Eglė Vaitkevičienė.

Fotografijose šeimas įamžino „Foto Plunksna”. Paroda parengta bendradarbiaujant su Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centro Globos centru.

Paroda „Užauginti žmogų’’ Venclauskių namuose veiks iki kitų metų sausio 7 dienos.