Pagerbti organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ nariai

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Tarptautinės katalikiškos organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ nariai atsivežė Fatimos Dievo Motinos statulą.
Šeštadienio popietę Šiauliuose, Sukilėlių kalnelyje, minėta Laisvės diena: vyko tradicinis susitikimas su tarptautinės katalikiškos organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ (TFP) nariais. Kaip ir kasmet, svečiai atsivežė Fatimos Dievo Motinos statulą.

Susitikime prisiminta tarptautinės katalikiškosios organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ parašų rinkimo akcija, skirta Lietuvos nepriklausomybei paremti. Jos metu buvo surinkti 5,5 milijonai parašų. Akcija įtraukta į Gineso rekordų knygą.

Sveikinimo ir padėkos žodžius išsakė Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Seimo narys dr. Stasys Tumėnas, moterų katalikių atstovė Janina Klungevičienė. Renginį vedė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas.

Koncertavo Šiaulių kultūros centro choras „Tremtinys“ (meno vad. R. Pečeliūnas) ir Šv. Cecilijos ansamblis (meno vad. R. Kalakauskienė).

Renginys baigėsi iškilmingu Padėkos ir Vilties žygiu. Jo dalyviai iš Sukilėlių kalnelio ėjo į Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedrą, kur buvo aukojamos šv. Mišios.

Laisvės dienai paminėti skirti renginiai savaitgalį vyko ir Kelmėje. Šeštadienį Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje aukotos šv. Mišios, Kelmės kapinėse, prie paminklo „Tautos kančiai atminti“, pagerbti žuvusieji už tautos laisvę ir iš tremčių negrįžusieji.

Kelmės rajono savivaldybės mero pavaduotojas, laikinai einantis mero pareigas, Egidijus Ūksas ir administracijos direktorius Stasys Jokubauskas padėjo gėlių prie paminklo ir ant Nepriklausomybės akto signataro Antano Račo kapo.

Sekmadienį į Kelmę atvyko Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Nuo Kelmės bažnyčios iškilminga eisena pajudėjo Atgimimo aikštės link, kur eisenos dalyviai išlydėti į Šiluvą.

Tytuvėnų bažnyčios šventoriuje organizacijai TFP įteiktas Lietuvos Respublikos nevyriausybinių organizacijų apdovanojimas „Lietuvos laisvės žinia“.