Pagerbtas aktyvus visuomenininkas

A. GASIŪNIENĖS nuotr.
Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešojoje bibliotekoje 80-mečio proga pagerbtas Sąjūdžio Šiaulių rajone pradininkas, kraštotyrininkas Algimantas Puodžiūnas.

Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešojoje bibliotekoje vasario 28 dieną paminėta Šiauliuose gimusio žurnalisto, kraštotyrininko Algimanto Puodžiūno 80 metų sukaktis. Bibliotekoje veikė fotografijų paroda „Užgavėnės Kurtuvėnuose“, parengta iš A. Puodžiūno bibliotekai dovanotų fotografijų kolekcijos.

Susirinkusieji negailėjo sveikinimo žodžių Sąjūdžio Šiaulių rajone pradininkui, kraštotyrininkui A. Puodžiūnui. Vicemeras Eimantas Kirkutis Šiaulių rajono savivaldybės mero Česlovo Greičiaus ir savo vardu sukaktuvininkui įteikė padėką kaip vienam ryškiausių Šiaulių rajono metraštininkų, linkėdamas sveikatos.

Ilgametė Algimanto draugė ir kultūros darbuotoja, kraštotyrininkė Laimutė Varkalienė sveikino sukaktuvininką Justino Marcinkevičiaus eilėmis. Prie sveikintojų prisijungė ir kraštotyrininkė, tautodailininkė Sigita Lukienė.

Bibliotekos direktorė Ingrida Klupšaitė ir direktoriaus pavaduotojas Almantas Šlivinskas padėkojo už bibliotekai dovanotą gausią foto-, video- ir kraštotyrinę medžiagą, kuri puošia ir puoš ateityje bibliotekos parodų erdves bei pasidžiaugė, kad Algimanto entuziazmas kraštotyrai yra sektinas pavyzdys kitiems.

A. Puodžiūnas, padėkojęs sveikintojams, apžvelgė eksponuojamas fotografijas su Užgavėnių akimirkomis Kurtuvėnuose, trumpai prisiminė to laikmečio nuotaikas ir nutikimus. Anot jubiliato, pirmoji Užgavėnių šventė vyko 1975 metais, kuomet tai buvo draudžiama, bet dalyvavo joje kartu su dar dvylika bendraminčių. Prisiminė ir daugiau įdomių istorijų, kurias, anot jo, reikia pasakoti ir užrašyti.