OVIDIJUS VYŠNIAUSKAS – LAIKU IR PELNYTAI!

OVIDIJUS VYŠNIAUSKAS – LAIKU IR PELNYTAI!

OVIDIJUS VYŠNIAUSKAS – LAIKU IR PELNYTAI!

Šiuo metu dažniausiai Ovidijus matomas televizijos šou „Dainų daina“. Čia jis ramus, oriai nusiteikęs ir daro tai, ką moka geriausiai – dainuoja. Ir dainuoja iš širdies! Nes tai jam teikia malonumą.

Mindaugas Karalius

Jam nereikia tuščiažodžiauti ir taukšti niekų. Tegul tai daro kiti, mažesnį svorį muzikoje turintys negu Ovidijus. Akivaizdu ir tai, jog po kiekvieno atlikimo O. Vyšniauskas sulaukia nuoširdžių komplimentų iš kolegų. Ne tik iš kolegų. O žiūrovai? Myli jie Ovidijų, myli... Kiekvieną kartą, nuskambėjus laidoje Ovidijaus dainai, balsų skaičius šokteli iki pirmų ar antrų vietų.

O juk dar visai neseniai Ovidijus buvo tarsi pasitraukęs į „šešėlį“. Palikęs daugiau vietos scenoje ir ekranuose naujiems „žvaigždūnams“ ar „ žvaigždūnėms“. Tačiau laikas vis vien sudėlioja viską į savo vietas. Nuaidėjus gongui, jog Ovidijui išmušė 40-ies metų Jubiliejaus scenoje valanda, teko į savo kūrybą žvilgtelėti atidžiau. Daugeliui vienu metu parūpo: „...ar ta daina „Mamai“, kurią dainavo Dima Šavrovas, sukurta O. Vyšniausko, o ta daina, kurią dainuoja ir I. Valinskienė, taip pat sukurta O. Vyšniausko? Ir ta apie „Nidą“ ir dar ši, ir dar ta...? Juk jos visos beveik žinomiausios lietuviškos dainos! Ir jas iš tikrųjų sukūrė Ovidijus? Tai kodėl gi mes šito nežinojome?“

Ogi todėl, kad O. Vyšniauskas yra nepelnytai pamirštas.

Išmaišęs skersai ir išilgai visą Lietuvą, aplankęs su savo dainomis pusę pasaulio, visur iš jo lūpų skambėjo „ ...gimę mes Lietuvoj...“, „... kur bėga Šešupė...“. Ir tai jau ne tik dainos tekstai. Tai giliau – širdyje.

Galima sakyti, kad Ovidijus toks kietas suvalkietiškas „ąžuoliukas“, kuris pastaruoju metu labai atsidavęs savo sceninės kūrybos Jubiliejui. Rūpinasi, kokią programą pristatyti savo gerbėjams, kaip skambės naujos aranžuotės orkestrui ir roko grupei. Domisi kas Lietuvoj geriausiai gali atlikti pritariamojo vokalo funkciją. Ne mažiau jam rūpi, koks bus garsas ir apšvietimas. Šiuo metu prie Jubiliejinio turo ketina prisidėti keturios žymiausios šiuo metu Lietuvoje techninio aptarnavimo firmos „No noise“, „Mex Pro“, „Legato“ ir „Emidija“. Koncertinį turą organizuoja ATM KOMPANIJA.

Turas prasideda lapkričio 27 d. Panevėžio CIDO arenoje. Toliau tęsiasi gruodžio 3 d. Šiaulių arenoje, gruodžio 9 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir baigiasi gruodžio 29 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Šis Jubiliejinis Ovidijaus Vyšniausko turas – tai puiki proga visų mylimam autoriui ir atlikėjui pasimatyti su savo gerbėjais didžiulėje auditorijoje su geriausiomis savo dainomis, akompanuojant orkestrui bei roko grupei. Beje, šį Jubiliejinį turą įvairiose arenose lydės įvairūs koncertų svečiai: I. VALINSKIENĖ, MERŪNAS, šokių kolektyvas ŽUVĖDRA, E. MILDAŽYTĖ, A. VALINSKAS, V. GRUBLIAUSKAS – KONGAS ir kt.

Žodžiu, atėjo šventė į OVIDIJAUS VYŠNIAUSKO ir JO GERBĖJŲ NAMUS!

Laiku ir pelnytai!

Kristinos Kučinskaitės nuotr.

Jubiliejinis Ovidijaus Vyšniausko turas – tai puiki proga didžiulėje auditorijoje pabūti kartu su visų mylimu autoriumi ir atlikėju, pasiklausyti geriausių dainų akompanuojant orkestrui bei roko grupei.