Nuotraukose fiksavo besikeičiančius Šiaulius

Ievos SLONKSNYTĖS nuotr.
Parodą „Šiauliai keičiasi“ Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje pristatė Algirdas ir Birutė Musneckiai.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos III aukšto galerijoje eksponuojama Algirdo ir Birutės Musneckių fotografijų paroda „Šiauliai keičiasi“.

Nuotraukose galima stebėti Šiaulių kitimą: nuo archyvinių A. Musneckio fotografijų iki šiandienos abiejų fotografų įamžintų remontuojamų, restauruojamų, rekonstruojamų, renovuojamų Šiaulių.

Pasivaikščiojimai po miestą su fotoaparatu Birutei ir Algirdui Musneckiams tapo šeimos ritualu. Fiksavo ne tik šiandieninį miestą, bet atsigręžė ir į praeitį: senųjų Šiaulių atvaizdų ieškojo A. Musneckio fotografijų archyve, kaupiamame nuo 1967 metų.

Pasak autorių, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje eksponuojama fotografijų paroda siūlo žmonėms tarsi iš apžvalgos bokšto apžiūrėti didžius pokyčius miesto centre ir jo prieigose bei prisiminti galbūt jau spėtus pamiršti vaizdus.

Besikeičiančio miesto nuotraukas autoriai yra sudėję į 1 egzemplioriaus tiražu išleistą fotoalbumą „Šiauliai keičiasi. 2015–2019“. Nuotraukose įamžinti projektai „Saulės laikrodžio“ aikštės kapitalinis remontas“ (2018) ir „Prisikėlimo aikštės, jos jungčių ir prieigų rekonstrukcija“ (2018–2019), darbai Dvaro gatvėje (2015), nuotekų ir vandentiekio tinklų renovacija (2018–2019), šilumos tiekimo tinklų mieste keitimas, Draugystės prospekte vykdomų darbai, 2019-ųjų rudenį prasidėję projektai, skirti pėsčiųjų bulvaro ir Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros ir jos prieigų pertvarkai. Iš viso – per 500 „statybinių“ nuotraukų. Albumas turi tęsinį – antrąją dalį.

Sudarytus leidinius publikuoti vieno egzemplioriaus tiražu – Musneckių šeimos tradicija.