Naujos senų darbų interpretacijos

Naujos senų darbų interpretacijos

Naujos senų darbų interpretacijos

Nuo praėjusio ketivrtadienio galima apžiūrėti tradicinę kasmetinę šiauliečių dailininkų darbų parodą „Atgal į ateitį“. Ji atidaryta jai naujose erdvėse — miesto Kultūros centre.

Marina VISOCKIENĖ

marina@skrastas.lt

Parodoje savo darbus pristatė 21 autorius. Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Šiaulių skyriaus pirmininko Ričardo Garbačiausko žodžiais, ne visi jie — dailininkai ir sąjungos nariai. „Jau antrą kartą parodai subūrėme aktyviai kuriančius Šiaulių menininkus. Raginome pristatyti jų kūrybinius, “virtuvinius“ bandymus, todėl dauguma darbų — netikėti ir itin intymūs“, — sakė R. Garbačiauskas.

Kiekvienas autorius parodai paruošė po du darbus. Vieną — seną, kitą — naują, neretai — senojo interpretaciją. „Būtent todėl parodą pavadinome “Atgal į ateitį“, — sumatymą aiškino menininkas Arūnas Uogintas. — Tikiu, kad ir autoriams, ir žiūrovams įdomu pažiūrėti, kaip vieno kūrėjo darbai keitėsi, bėgant metams. Bene seniausias — grafiko Vaidoto Janulio 1981-ųjų darbas ir 2007 metų jo perteikimas“.

Iki gegužės 4 dienos veiksiančioje parodoje lankytojai galės išvysti įvairiomis technikomis sukurtus darbus, tarp jų — tapybą, grafiką, skulptūrą.

SKULPTŪRA: Jono Vaitkevičiaus (kairėje) šių metų darbu „Išdygo“ domėjosi kolega skulptorius Gintautas Lukošaitis.

PALYGINIMAS: Arūnas Uogintas parodai pristatė 1983-ųjų pastele ir akvarele sukurtą darbą (dešinėje) bei jo 2006 metų autorine technika atliktą pakartojimą, naudojant akrilą ir sintetinę medžiagą.

 

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.