Naujojoje Akmenėje praūžė „Arterija’22

Organizatorių nuotr.
Naujosios Akmenės kultūros rūmų alėjoje vyko renginys „Arterija’22 | Keliaujantys jaunimo metai“.
Naujosios Akmenės kultūros rūmų alėjoje vyko renginys „Arterija’22 | Keliaujantys jaunimo metai“. Jau antrą kartą vykstanti kultūros ir meno injekcija „Arterija“ šiemet susijungė su Jaunimo reikalų agentūros (JRA) iniciatyva „Keliaujančiais jaunimo metais“.

2022-ieji yra paskelbti Lietuvos ir Europos jaunimo metais, šia proga devyniose savivaldybėse organizuojami „Keliaujantys jaunimo metai“, jų metu vyksta diskusijos jaunimui aktualiomis temomis ir galimybių mugė.

Naujojoje Akmenėje vyko diskusijos „Kas, jei ne mes? Kada, jei ne dabar?“, „Daugiau balanso. Emocinė sveikata – kodėl ji tiek pat svarbi kaip ir fizinė?“, dalytasi įžvalgomis apie karjerą. Diskusijas užbaigė kūrybinės dirbtuvės „Ką gali jaunimas? Kas motyvuoja veikti ir kurti?“.

Galimybių mugėje Jaunimo reikalų agentūros bei Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje atstovės kalbėjo apie jaunimui Europos Sąjungos teikiamas naudas, įvairias programas. Tolerancijos ugdymo edukaciją, naudojant virtualios realybės akinius, pristatė Klaipėdos miesto savivaldybės atstovės, dalyviai galėjo išbandyti „Gyvosios bibliotekos“ ir Aklųjų bibliotekos veiklas. Renginį papildė ir Akmenės krašto organizacijos: sporto klubas „Extempas”, atviras jaunimo centras „NewStone”, Akmenės jaunimo centras „IVIDU”, Akmenės gimnazijos mokinių taryba, LSDJS Akmenės skyrius bei svečiai – Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centras.

Antrąją renginio dalį pradėjo Gyvoji meno ekspozicija: menininkai ir vaikai piešė Kultūros rūmų alėjoje. Renginio dalyviai galėjo apžiūrėti Kultūros rūmų viduje sukurtas instaliacijas. Vienas įspūdingiausių reginių buvo performansas „Ž.E.M.Ė.“, jis parodytas du kartus – dienos šviesoje ir tamsoje, pasitelkiant ypatingą apšvietimą. Performanso autoriai – Justas Nagrockis ir Samanta Kateivaitė.

Koncertavo grupės „Atika“, „Kedrostuburas“ ir „Sisters on wire“. Renginį užbaigė šokių maratonas.