Naujojo „Rokoko“ albumo pristatymas subūrė pilną salę

Liubov YARMOSHENKO nuotr.
Koncerte atlikti visi naujojo vokalo studijos „Rokoko“ albumo kūriniai ir dainos iš senesnio repertuaro.

Spalio 19 dieną Šiaulių kultūros centre pristatyta šeštoji Šiaulių kultūros centro vokalo studijos „Rokoko“ kompaktinė plokštelė „Širmasis kumeliuk“.

Kompaktinė plokštelė „Širmasis kumeliuk“ – per trejus metus subrandintas viso kolektyvo kūrybinis rezultatas. Kūrinių muzikos autorė yra vokalo studijos meno vadovė Rasa Kauneckaitė.

„Labai ačiū, kad atėjote šį vakarą praleisti kartu su dainuojančiais vaikais mums tokią svarbią dieną – naujų „Rokoko“ dainų palydėjimo į visas erdves šventę“, – dėkojo R. Kauneckaitė.

Pasveikinti jaunuosius talentus atvyko ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. „Ačiū, Rasa, už stebuklus, kuriuos Jūs darote. Dėkoju tėveliams, kad vaikams leidžiate išsiskleisti“, – sakė Šiaulių vyskupas.

Koncerte atlikti visi albumo kūriniai, pristatytos dainų atsiradimo istorijos, skambėjo ir muzikiniai kūriniai iš senesnio vokalo studijos repertuaro.

Šiaulių kultūros centro vokalo studijos „Rokoko“ vaikai yra ugdomi laisvojo ugdymo pedagogikos principu pagrįstais metodais, todėl kompaktinės plokštelės pristatymo renginyje studijos įkūrėja pademonstravo keletą laisvojo ugdymo metodika grįstų režisūrinių koncerto sprendimų.

„Kai reikėjo rinktis šio koncerto formatą, buvo nuspręsta, kad tai bus ne visai tradicinė koncerto forma. Mes sugalvojome įvesti šiek tiek laisvojo ugdymo pedagogikos principais pagrįstų režisūrinių sprendimų, kur svarbus ne rezultatas, o pats kūrybinis procesas“, – sakė R. Kauneckaitė.

Paskaitą apie laisvojo ugdymo pedagogikos principus ir metodiką netrukus bus galima išvysti Šiaulių kultūros centro „Youtube“ paskyroje.