Nau­jo­jo­je Ak­me­nė­je – skam­būs ir bran­dūs „Mu­zi­ki­niai ru­de­nys“

Jono VAPSVOS nuotr.
Naujosios Akmenės kultūros rūmuose vyko koncertas „Muzikiniai rudenys 2021“.
Naujosios Akmenės kultūros rūmuose spalio 7 dieną po priverstinės vienerių metų pertraukos (dėl pandemijos) į Kultūros rūmų sceną grįžo jau tradicinis edukacinis projektas „Muzikiniai rudenys 2021“.

Dviejų dalių koncertas buvo skirtas spalio 1-ąją minimai Tarptautinei muzikos dienai. Edukacinio projekto koncertą organizavo Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ kartu su Akmenės rajono meno mokykla.

Projekto partnerio teisėmis Naujojoje Akmenėje dalyvavo ir 2-ojoje koncerto dalyje įspūdingą vokalinės muzikos programą atliko Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis, koncertmeisterė Daiva Šulcaitė).

Šiaulių kamerinis orkestras (nuo šio rudens – „Camerata Solaris“ (meno vadovas ir dirigentas Vilhelmas Čepinskis) akompanavo ir šiauliečių „Dagilėlio“ chorui, ir koncerto 1-osios dalies jauniesiems atlikėjams – Akmenės rajono meno mokyklos visų trijų skyrių mokiniams.

Koncertą nuotaikingai pradėjo Akmenės skyriaus jaunasis dainininkas Tomas Švažas, o koncerto pirmąją dalį solidžiai užbaigė Ventos skyriaus pianistė Emilija Lopaitytė. Taip pat dainavo Ventos skyriaus dainininkė Akvilė Srūgytė. Daugiausiai muzikantų buvo iš Naujosios Akmenės skyriaus. Tai kanklininkių duetas – Ugnė Laurinaitytė ir Iveta Kaminskaitė, akordeonu grojęs Domantas Milevičius, smuiku griežusi Liucija Jarušaitytė, dainininkė Gabrielė Druskelytė, smuikininkių duetas – Neda Sirvidaitė ir Meda Kiršytė.

Koncertą papuošė jaunojo violončelininko Rafaelo Krasnikovo iš Jelgavos (Latvija) muzikos mokyklos atliktas brandus muzikinis kūrinys. Apie visus muzikantus būtų galima rašyti tik pačius geriausius epitetus. Mokiniams teko ir garbė, ir atsakomybė muzikuoti su kameriniu orkestru! Visi scenoje groję ir dainavę mokiniai yra tikri šaunuoliai, nes, mokytojų ir koncertmeisterių padedami, išmokę savo kūrinius, prieš koncertą repetavo su Šiaulių orkestru. Koncerto klausytojai negailėjo muzikantams plojimų.

Kiekvienam atlikėjui po atlikto kartu su „Camerata Solaris“ orkestru kūrinio dėkojo dirigentė, viena gabiausių Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrančių Justina Leinartaitė. Koncertą vedė šiaulietė muzikė Raimonda Sližienė.

Akmenės rajono meno mokyklos direktorė Irina Mikulevič dėkojo atlikėjams, jų mokytojams: Daivai Palionienei, Loretai Rimkuvienei, Silvai Dumskienei, Aldonai Savčikienei, Danguolei Vanagienei, Genovaitei Bučiuvienei, Imantui Vežukui, viešniai iš Jelgavos Sallijai Bankevicai, koncertmeisteriams Jolitai Švenienei, Jelenai Pakatilytei ir Rimantui Gintauskui.

Jau 12-ąjį kartą Naujojoje Akmenėje surengtas „Muzikinių rudenų“ koncertas tapo nuostabia muzikos švente Akmenės rajono publikai ir, žinoma, atlikėjams. Edukacinis projektas tęsiasi – „Muzikinių rudenų“ koncertai bus surengti ir kituose Šiaulių apskrities miestuose.