Naktinėtojai grįžo į Šiaulių muziejus

Šiaulių „Aušros“ muziejaus nuotr.
Chaimo Frenkelio vilos kieme stovėjo senieji automobiliai.
Šeštadienį iki vidurnakčio Šiauliuose buvo galima nemokamai aplankyti šešis muziejus, pamatyti ekspozicijas, parodas, pasiklausyti muzikos – vyko Europos muziejų naktis.

Lankytojų laukė Chaimo Frenkelio vila, Fotografijos muziejus, Venclauskių namai, Baltų kultūros centras „Baltų kelias“, Dviračių muziejus, Žaliūkių malūnininko sodyba.

Šiemet dėl karantino ribojimų naktinėtojams buvo siūloma daugiau veiklų internete ir muziejų lauko erdvėse – oras tam puikiai tiko.

Chaimo Frenkelio vilos parke gyvai koncertavo Elzė Urbietytė, grupė „Penkios po penkių“, Gabija Petrauskaitė.

Atėjusieji vilos parke galėjo apžiūrėti senovinius automobilius ir rožyną žibintų šviesoje.

Žaliūkių malūnininko sodyboje lankytojai galėjo žaisti, daryti muzikos instrumentus, apžiūrėti sodybos augintinius.

Venclauskių namų „Našlaičių sode“ lankytojų laukė nauja ekspozicija, „Šešėlių teatro“ žaidimas.

Fotografijose muziejaus stogo terasoje grojo saksofonistė Deimantė Žigaitė, vyko „Ritmas kitaip“ muzikinė mušamųjų edukacija – mušti būgnų sėdo ir „Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza. Lankytojai galėjo apžiūrėti Arūno Kulikausko parodą „Paskutinė“, muziejininkų sukurtą instaliacija iš kino juostų.

„Muziejai bunda po pandeminio letargo! Nors šiemet Muziejų naktį Fotografijos muziejuje naktinėjo mažiau nei dešimtadalis ankstesniais metais apsilankydavusių lankytojų, o šventė buvo nuosaikesnė ir ne tokia audringa, kaip kadais, bet nuotaika buvo puiki! Меs jautėmės laimingi, džiaugėmės kiekvienu apsilankiusiuoju, tikimės, kad ir jums buvo įdomu ir smagu!“ – taip Muziejų naktį įvertino Fotografijos muziejaus direktorė Vilija Ulinskytė-Balzienė.

Neturėjusiems galimybės dalyvauti Muziejų naktyje, muziejininkai parengė vaizdo pasakojimų filmą, jo premjera įvyko renginio dieną. Filmą buvo galima išvysti Chaimo Frenkelio vilos parko ekrane. Filme rodyti vaizdai iš dešimties Šiaulių muziejų.