Muzikinės bažnyčių naktys tęsia kelionę

Redakcijos archyvo nuotr.

Birželio 14-ąją koncertų ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ klasikinės ir sakralios muzikos mėgėjus pakvietė į Aukštelkės Šv. Antano Paduviečio bažnyčią, čia koncertavo Lietuvos nacionalinės filharmonijos valstybinis Vilniaus kvartetas ir solistė Vismantė Benkunskienė (sopranas).

Jau septintą vasarą Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro režisieriaus Zenono Gestauto sumanytas unikalus renginys kviečia klausytojus atrasti Šiaulių rajone esančias šventoves, pasigėrėti geriausių Lietuvos atlikėjų koncertais, aplankyti miestelius ir kaimus, pasigrožėti jų gyvenimu, pasimėgauti šventovių akustika, meno kūriniais, architektūra.

Šiemet koncertų ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ – išskirtinis ir savo koncertų gausa, ir atlikėjais. Iš viso šiemet suplanuoti septyni koncertai Šiaulių rajone esančiose šventovėse.

Pirmasis šio ciklo koncertas vyko gegužę Agailių koplytėlėje.

Birželio 22 dieną 20 valandą Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje koncertuos Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinis ansamblis ,,Musica humana''.

Rugpjūčio 2 dieną 20 valandą Bazilionų Šv. Bazilijaus Didžiojo bažnyčioje – tarptautinio fleitų trio „Harmonija“ – Francesco Bruno (fleita, Italija), Viktorija Marija Zabrodaitė (fleita), Nijolė Baranauskaitė (fortepijonas) – koncertas.

Rugpjūčio 14 dieną grupės „Voiceless'' koncertas numatytas Pakapės Švč. Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčioje.

Rugpjūčio 23 dieną Meškuičių Šv. Stanislovo bažnyčioje koncertuos Šiaulių valstybinio kamerinio choro ,,Polifonija''.

Rugsėjo 8 dieną 13 valandą Kužių Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje numatytas koncertų ciklo ,,Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone'' uždarymas, koncertuos „Trio Vivo“.

Koncertų ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ yra unikalus projektas, kurio metu geriausi šalies klasikinės ir sakralinės muzikos atlikėjai atvyksta net į atokius kaimelius ir miestelius, įstabiomis rimtosios muzikos koncertų salėmis virsta Šiaulių rajono teritorijoje esančios šventovės – nuo didingų bažnyčių iki mažiausių koplytėlių.

Klausytojai noriai keliauja į koncertus rajone esančiose šventovėse ne tik pasiklausyti įstabios, profesionalios muzikos, bet ir atrasti mažų miestelių šventovių grožį, puikią akustiką.

Ši idėja – rengti įstabios klasikinės muzikos koncertus – iš Šiaulių rajono savivaldybės išplito ir į kitas savivaldybes. Vakariniai koncertai pradėti rengti ir dar trijose religinio turizmo bendradarbiavimo sutartį su Šiaulių rajono savivaldybe pasirašiusiose Šiaulių miesto, Kelmės rajono ir Raseinių rajono savivaldybėse.

Nuostabaus koncertų ciklo globėjas – J. E. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.