„Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ baigėsi Meškuičiuose

Zigmo RIPINSKIO nuotr.
Meškuičių Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčioje grojo Klaipėdos brass pučiamųjų kvintetas.

Koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ baigiamasis koncertas skambėjo Meškuičių Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčioje – grojo Klaipėdos brass pučiamųjų kvintetas.

Klaipėdos brass pučiamųjų kvintetas yra žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Šiuo metu jam vadovauja Sigitas Petrulis.

Audringais aplodismentais buvo sutiktas saksofono virtuozas, profesorius Petras Vyšniauskas. Koncerto pabaigoje publika atsistojusi plojo atlikėjams.

P. Vyšniausko manymu, šis koncertų ciklas yra geras pavyzdys, jog ir mažuose miesteliuose, o ne tik Vilniuje ar kituose didmiesčiuose, gali būti surengiami panašūs fantastiški koncertai, skleidžiantys profesionalųjį meną.

Meškuičių Šv. Vyskupo Stanislovo bažnyčios klebonas Vytautas Ripinskis baigiamuoju koncertų ciklo „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ pažymėjo tris sukaktis: savo kunigystės 30-metį, prieš 30 metų vykusį vizitą Vatikane ir susitikimą su popiežiumi Jonu Pauliu II, taip pat popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymą Meškuičių parapijoje esančiame Kryžių kalne. Ta proga bažnyčioje atidaryta V. Ripinskio fotografijų paroda, skirta Kryžių kalnui.

Ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ vyko šeštą kartą. Šio projekto sumanytojas ir režisierius bei koordinatorius Zenonas Gestautas pažymėjo, jog visi koncertai vyko pilnutėlėse bažnyčiose ir jau dabar yra dėliojama kitų metų ciklo programa.