Mokiniai kūrė paslaptingą pradžią

Mokiniai kūrė paslaptingą pradžią

Mokiniai kūrė paslaptingą pradžią

Penktadienio pavakarę „Laiptų“ galerijoje pristatyta Šiaulių Jovaro progimnazijos jaunųjų menininkų paroda „Paslaptinga pradžia“. 127 penktų ir šeštų klasių mokinių sukurti darbai padovanoti miestui gimtadienio proga.

Natalija KONDROTIENĖ

natalija@skrastas.lt

„Laiptų“ galerijos duris penktadienį nedrąsiai, vienas kitą pakumščiuodami, pastumdami, vėrė Jovaro progimnazijos moksleiviai. Jie atėjo į savo bei bendramokslių ir mokytojų kurtą suvenyrų-dovanėlių parodą „Paslaptinga pradžia“.

Penktokų, šeštokų kurtuose darbuose siūta, nerta, megzta, pjauta, kalta, klijuota, lankstyta. Mediniuose rėmeliuose vaizduoti įvairūs žmogaus gyvenimo momentai.

Vitalija ir Rimvydas Daužvardžiai, Jovaro progimnazijos technologijų mokytojai, buvo parodos sumanytojai bei mokinių pagalbininkai, ruošiant mažuosius paveikslus.

Pedagogai sakė, jog šiuose paveiksluose atliktos visos technologijų užsiėmimų mokymosi užduotys. Mokytojai pabrėžė norėję moksleiviams leisti pajausti, kad per mokymo procesą gali gimti ir meninis kūrinys.

„Kiekvienas paveikslas yra autorinis, atliktas vieno žmogaus. Iš viso čia pristatėme penkių klasių – 127 mokinių darbus“, – sakė R. Daužvardis.

Galerijoje paroda veiks iki spalio 2 dienos.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

AUTORIAI: Dalis parodos autorių atėjo į parodos „Paslaptinga pradžia“ atidarymą.

MOKYTOJAI: Vitalija ir Rimvydas Daužvardžiai, Jovaro progimnazijos technologijų mokytojai, buvo mokinių pagalbininkai ruošiant mažuosius paveikslus.

KŪRINYS: Moksleiviai kūrybiškai ieškojo paslaptingos pradžios. Darbo autoriai – Mindaugas Ravka ir Arnas Budraitis.